Pražský místostarosta znovu provokuje. Tentokrát pořádně naštve studenty protestující za klima

10.06.2019 20:01

Místostarosta Prahy 8 Tomáš Tatranský (TOP 09) si před dvěma týdny tropil žerty z kolegů na Praze 7, kteří v městské části vyhlásili klimatickou nouzi. Po nějakém čase se rozhodl uspořádat alternativní akci k pátečním ekologickým demonstracím studentů Fridays For Future.

Pražský místostarosta znovu provokuje. Tentokrát pořádně naštve studenty protestující za klima
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

V závěru měsíce května napsal Tomáš Tatranský na sociální síti Facebook, že na Praze 8 čeká přívaly uprchlíků z Prahy 7, kde byla vyhlášena klimatická nouze.

„Jakožto místostarosta Prahy 8 vnímám se znepokojením závažnost této tragické situace a dobře si uvědomuji, že životní podmínky v Praze 7 jsou zcela katastrofální. V uších mi znějí slova Grety Thunbergové: ‚I want you to panic like your house is on fire!‘ Jak vidíte na fotografii, řádně jsem zanesl nově vyhlášený stav do mapy ve své kanceláři. Žádám všechny, aby – pokud je to jen trochu možné – zrušili všechny své plánované cesty na postižené území Prahy 7! Současně konstatuji, že vedení Prahy 8 je připraveno poskytnout humanitární pomoc uprchlíkům z Prahy 7, jejichž vlnu v nejbližších dnech očekáváme,“ napsal v nadsázce na sociální síti Facebook.

Některé občany tím pobavil, jiní označili jeho vtip za nemístný. V diskusi pod příspěvkem padl mimo jiné dotaz, zda je Tatranský idiot.

Místostarosta Prahy 8 Tatranský však nezůstal jen u humoru. Rozhodl se o pátcích, kdy někteří žáci a studenti vyrážejí na demonstrace za záchranu klimatu, zavítat do škol a podívat se, jak se tam děti učí. Rozjel akci „Fridays for Schools“. Potěšilo ho, že na základní škole v Čimicích se učí i o pátcích. V této škole podle něj panuje „klimatická pohoda“.

„V rámci své iniciativy ‚Fridays for Schools‘ jsem dnes navštívil rozlehlý areál ZŠ Libčická v Čimicích. I díky paní ředitelce Sýkorové patří tato škola ke chloubám naší městské části :-) Do této školy se v minulých letech masivně investovalo, přesto je stále co dělat – aktuálně probíhá rekonstrukce cvičné kuchyňky,“ napsal místostarosta na sociální síti Facebook.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…