Předseda ODS psal proti Moskvě. Neměl to dělat, neměl. Z reakcí vlastních fanoušků mrazí

19.04.2021 11:14

Petr Fiala, stejně jako další čeští politici, se vymezil vůči chování Moskvy. Vyhoštění dvaceti českých diplomatů prý jen potvrzuje agresivní ruskou politiku vůči naší zemi. Česká vláda by měla podle předsedy ODS koordinovat další postup s EU a NATO. „Je potřeba silné mezinárodní diplomatické reakce na ruskou hrozbu," dodal.

Předseda ODS psal proti Moskvě. Neměl to dělat, neměl. Z reakcí vlastních fanoušků mrazí
Foto: repro FB, tan
Popisek: Příspěvek Petra Fialy na jeho profilu na sociální síti Facebook

Anketa

Rusko vyhostilo 20 lidí z naší ambasády v Moskvě. Má ČR vyhostit další ruské diplomaty?

12%
88%
hlasovalo: 17624 lidí
Fialův status mu za necelých dvanáct hodin od zveřejnění přinesl téměř tisícovku lajků. Mnohem zajímavější jsou ovšem reakce. ParlamentníListy.cz znovu prošly stovky názorů, které americký Facebook seřadil podle relevance. Některé z nich nabízíme.

„Fialo, jste další akademický agresor, který touží po krvi, v životě se neporval, ale strašně rád by dával rozkazy a chtěl by vidět umírat ostatní. Hlavně si neumazat vlastní ručičky," zazněl ten vůbec nejrelevantnější příspěvek. Jeho autorem je Martin K.

„Dva pitomci vyhlásí v dost nezvyklém čase takovou závažnou věc, kterou zřejmě vědí už nějakou dobu… Místo jejich podpory a vyřvání závěrů bych se napřed ptal těch dvou, a pídil se po důvodu jejich jednání. Vyhošťováním osmnácti vyslanců stejně nic nezískáme, naopak jsme přišli o funkční zastoupení v Rusku, takže kdo je vítěz, komu to pomohlo, co to způsobilo? Nešlo to řešit úplně jinak? A kdo ví, jak to skutečně je, a co všechno dalšího to má zakrýt? Tímto způsobem se tlačí akorát na přiblížení války, Rusko to veřejné nikdy nepřizná, a naopak musí reagovat," doplnil J. V.

Tomáš M., přední fanoušek Petra Fialy, navrhl snížení počtu ruských diplomatů v Česku na minimum.

„Nord Stream 2 - zoufalý pokus, jak si vynutit jeho nezprovoznění. Doufám, že zvítězí zdravý rozum. ODS se válečným štvaním stává nevolitelná. Takové nehorázné, imbecilní a kreténské pohádky si vyprávějte lidem stejně mozkové saturovaným," napsal Aleš F.

I jeho názor byl zařazený v seznamu nejrelevantnějších příspěvků. A také jeho slova přinesla desítky další komentářů.

„Hamáčkovo chování je od počátku divné. Je třeba to prošetřit. Něco tady nesedí. Co chtěl v Rusku opravdu dojednat? Dále je třeba prošetřit, jestli se někteří naši politici nedopustili vlastizrady. Asi víte, koho mám na mysli," míní Milan M. Podle jeho slov se postupu Česka, které se týká vyhoštění diplomatů, Rusko pouze zasměje. „Teď musí následovat naše silná reakce s podporou spojenců," přidal.

„Teď to teprve vyplouvá na světlo boží. Putin se také chystá otrávit nás Sputnikem, dostavět Dukovany tak, aby bouchly jako Černobyl, sestřelit Bukem pozůstatky našich aerolinií. Ještě před tím ruští agenti prchající z nedalekých Vrbětic otrávili Bečvu," pousmál se Václav N. Také on si za svůj sarkastický text vysloužil desítky zdvižených palců jako punc kvality.

Z citované diskuse

Anketa

Souhlasíte s vypovězením 18 ruských diplomatů kvůli výbuchu ve Vrběticích?

10%
90%
hlasovalo: 11505 lidí
„Fialo, jak si mohl vystudovat VŠ, to nechápu. Ty máš v hlavě úplně vymeteno. Cos čekal? My jim vyhostíme osmnáct diplomatů a Rusáci přijdou a omluví se nám? Ty tvoje pindy už nežerou ani děcka ve druhé třídě. Tady nejde o nějaké Vrbětice, ale o Dukovany a Sputnik. V tom jsou těžké love a o ty jde vždy až v první řadě," míní Jaroslav S., další z fanoušků předsedy ODS. Mezi přispěvateli se našly také ženy. Jednou z nich byla Lada H.

„Další válečný štváč! Měl to být skandál, který měl Čechy otočit proti Rusku. Ale nakonec to bude skandál o tom, jak Češi dodávali zbraně a munici islámským teroristům v Sýrii na pokyn z USA. Zbraně z Vrbětic se dosud nachází v Sýrii a právě ruská GRU vede jmenné svodky na české občany a členy českých tajných služeb, kteří za touto operací dodávek od roku 2012 stály," uvedla s tím, že se tématu věnuje již třetím rokem.

„Jediná reálná hrozba pro ČR je ODS pod vaším vedením a navíc v uskupení s dalšími zhrzenými politickými dinosaury. A na tuto hrozbu ČR nepotřebuje pomoc ani jedné ze stejně postižených institucí," zmínil Roman J. „Fialu na rozdíl od Babiše a Hamáčka nikdo vydírat nemusí. Ten plní úkoly svědomitě a rád. O to více je třeba se ho bát," doplnil Martin R.

Přidal se tak na stranu mnoha uživatelů sociální sítě Facebook, kteří se předsedovi ODS velmi hlasitě postavili.

Samotný Petr Fiala ani jeho početná skupina PR zaměstnanců ani jednou nereagovali. Negace přitom nekončí.

„No tak vzhledem k tomu, že je to sedm let starý incident, mi přijde přehnaný teď všechno hrotit a bubnovat rychle na poplach. Trochu s křížkem po funusu, ne?" zeptal se Josef Š. „Proč jste to vytáhli nyní po sedmi letech? Doteď to nikoho nezajímalo a nyní mi přijde, že ČR se snaží z nějakého nevysvětlitelného důvodu poštvat Rusko proti sobě?" ptal se Petr F.

„Fialo, ty profesore, Česko vyhostilo diplomaty dřív než Rusko. To ti asi uniklo, že?" poznamenal Michal G. „Tak těmhle komentářům fakt nerozumím. My je obviníme na základě nějakých důkazů a vyhostíme jim osmnáct diplomatů. Oni udělají to samé a hned tím potvrdí svůj přístup vůči nám. A co čekáte, pane Fialo? Že nám jen poděkují a nechají to být? Jak víte, že nejde o eskalaci tlaku ze strany USA kvůli Ukrajině?!" uzavřel Pavel K. žebříček nejrelevantnějších příspěvků pod statusem předsedy ODS.

„Fialo, ty máš hrozný žvásty, měl by ses na politiku vykašlat, nebo vaši prohnilou stranu, která rozkradla naši zemi, nebude už nikdo volit, budete jen pro smích," obává se ještě Václav O.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…