Primátor Svoboda o odvolání šéfa DP: Zase se budou vyhazovat peníze

17.08.2012 16:49

Pražský primátor Bohuslav Svoboda odpovídal občanům na dotazy ohledně dalšího vývoje v pražském Dopravním podniku. Netajil své zklamání z odvolání generálního ředitele Vladimíra Licha i ze způsobu, jakým to dozorčí rada, ovládaná politiky, provedla.

Primátor Svoboda o odvolání šéfa DP: Zase se budou vyhazovat peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

„To je spor mezi dozorčí radou a valnou hromadou a mezi dozorčí radou a ředitelem DP,“ uvedl pro IDNES.cz primátor. Podle něj se jedná o neshody několika jedinců, které se vůbec nedotýkají magistrátní koalice.

Je podle něj nepřijatelné, aby orgány Dopravního podniku neinformovaly představitele města o plánovaném odvolání šéfa společnosti. „Zvlášť v případě, kdy se jedná o největší městskou firmu a velmi významného zaměstnavatele,“ zdůraznil Svoboda. Bylo by prý standardní, aby věc řešili se svým akcionářem.

Radnice prý proto bude nucena na takové jednání reagovat. Nevyloučil ani možnost, že by došlo k výměně dozorčí rady. „Je to určitě jedna z variant, ale o tom teprve budeme jednat,“ uvedl.

Úspory se zbrzdí

Primátor se obává, že se kvůli odvolání ředitele Vladimíra Liche zbrzdí všechny snahy o úspory, které Lich začal. „Zase budeme vyhazovat peníze. To si musí dozorčí rada uvědomit, vzít si to na triko a zpovídat se z toho Pražanům,“ upozornil primátor. Prostřednictvím zkušeného čechoamerického manažera chtěl prý primátor dosáhnout úspor a zkvalitnění služeb a v poslední době se to skutečně začínalo dařit.

Čtenáři serveru IDNES, kterým primátor odpovídal na chatu, reagoval i na kritiku jeho mateřské ODS, z nichž pocházeli i hlavní strůjci Lichova odvolání. „Pan předseda Nečas řekl, že jeho podporu mám a toho si nesmírně vážím,“ uvedl k tomu primátor.

Straně prý zůstává věrný a nadále věří, že ODS má budoucnost. „Dělám vše proto, abych ODS pomohl a dokázal, že je to strana, která si svou budoucnost zaslouží,“ shrnul primátor hlavního města.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…