Prohradní server se zlobí: Kalousek, starý lidovecký pes. A zbabělec Nečas

20.07.2012 19:01

Šéfredaktorka serveru Fragmenty.cz Ivana Haslingerová se ve svém komentáři zlobí na ministra financí Miroslava Kalouska, ale i premiéra Petra nečase, který údajně svého klíčového ministra nadále drží ve funkci, i když by jej měl dávno vyhodit.

Prohradní server se zlobí: Kalousek, starý lidovecký pes. A zbabělec Nečas
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Ministr financí Miroslav Kalousek kromě toho, že volal vyšetřovateli kauzy letadel CASA, si telefonoval v posledních dnech i s policejním prezidentem Petrem Lessym.

„Miroslav Kalousek obtelefonovával v kauze předražených letadel CASA kdejakého policejního vyšetřovatele a dokonce měl třikrát na lince samotného policejního prezidenta Lessyho. I když se dušuje, že to nebylo za účelem zastrašování, nevěří tomu kromě premiéra Nečase ani malé dítě. Každému je jasné, že pan Kalousek potvrdil svým chováním jen to, co se šuškalo mezi lidem, že policie není nezávislá, ale je v rukou politiků stejně jako kdysi za komunismu. Člověk by si řekl, že u bývalého člena strany, která byla léta v Národní frontě by se takové chování dalo očekávat, neboť starého psa novým kouskům nenaučíš,“ strefuje se Haslingerová do Kalouskovy dlouholeté lidovecké minulosti.



Vylil si zlost na Lessym

Haslingerové se ale nelíbí hlavně počínání předsedy ODS a vlády Petra Nečase.  „Co je ale nesmírné zklamání, že premiér Nečas mu za toto bezprecendentní chování panu Kalouskovi nic nevytkl, ale naopak si k údivu občanů vylil zlost právě na vydíraném policejním prezidentovi Lessym, který si dovolil proti tomuto bezprecendentnímu Kalouskovu chování protestovat výzvou svým podřízeným, aby nepodléhali nátlaku ze strany vlivných a mocných představitelů.  Dokonce tvrdí, že je Lessyho chování neslučitelné s chováním policejního prezidenta, ale je to chování politického aktivisty,“ nechápe obdivovatelka prezidenta Václava Klause Haslingerová.

Podle ní je smutné, když 22 let po pádu komunismu musí šéf policie za „takzvané pravicové vlády“ protestovat proti nátlaku politiků, „stejně jako za komunismu“.

„Aby se za chování svého pořízeného ministra Kalouska omluvil a když už se ho bojí vyhodit, alespoň ho veřejně pokáral a vyzval k omluvě panu Lessymu, tak vyhrožuje naopak postiženému Lassymu vyhazovem,“ je znechucena Nečasovým chováním Haslingerová a přidává k tomu citát Karla Čapka:  "Strach je nemoc špatného svědomí."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…