Putin nás stmelil. Snad i v ekologii. Klus měl ve Varech promluvu

07.07.2022 17:24 | On-line

Hostem Prostoru KVIFF X Čestmíra Strakatého byl zpěvák Tomáš Klus. „Malý pinďour je obrovský komplex z Ruska, který nám dělá nesmírné problémy, v době, kdy potřebujeme řešit něco úplně jiného,“ řekl mimo jiné v rozhovoru.

Putin nás stmelil. Snad i v ekologii. Klus měl ve Varech promluvu
Foto: Screen Prostor X
Popisek: Tomáš Klus

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Úvodem Klus hovořil o tom, jak se snaží o to, aby všechny petky a plechovky byly součástí zálohového systému. „Dává mi to smysl. Jsem rád, že ta iniciativa vzkvétá a že se k tomu přidávají další a další firmy. A teď potřebujeme malinko přitlačit na paní ministryni, se kterou jsme mluvili asi před tři čtvrtě rokem a zatím se k tomu asi ještě nedostala,“ řekl k ministryni životního prostředí Hubáčkové Klus, čímž hovořil o projektu, který prezentuje na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Společnost se podle něj musí učit žít v cirkulárním systému, protože ten lineárně-ekonomický systém je dále neudržitelný,“ zmínil dále Klus.

Zpěvák Klus vnímá, že ekologická témata jdou v souvislosti s válkou stranou.

„Ono už to bylo s covidem, že vlastně najednou se na všechno zapomnělo, a teď díky malému pinďourovi z Ruska také máme prostě spoustu jiných starostí, ale já jsem věřil jak u covidu, tak věřím i teď s tímto nesmyslem, který se děje na Ukrajině, tak věřím, že jsou to takové ukazatele, které nám ukazují tu cestu k sobě, že my opravdu nemůžeme zvládnout situaci světovou, ekologickou, ekonomickou, jakoukoliv, jinak než společně, společnýma silama. To, co se podařilo malýmu pinďourovi tím, že udělal válku a měl pocit, že tím rozdělí Evropu, a on ji naopak spojuje, tak já doufám, že se to prolne nejenom na ty bezpečnostní, v té bezpečnostní sféře Evropské unie, ale také v rámci všech ekologických výzev a podobných iniciativ. Půjdeme prostě společnou cestou. Je čas přestat mířit na sebe a začít mířit k sobě,“ prohlásil Klus.„Malý pinďour“ je narážka na Putina a jeho výšku.

 

„Malý pinďour je obrovský komplex z Ruska, který nám dělá nesmírné problémy, v době, kdy potřebujeme řešit něco úplně jiného,“ vyjádřil svůj názor.

„Ve chvíli, kdy chceme žít ekologicky a s ohledem k naší planetě, tak si musíme sáhnout na nějaký svůj komfort. Což nemůžeme udělat jenom my sami, ale ty páky tahají ti politici, což je to nejméně populární řešení," připomněl také Klus. 

Hovořil o roku 2035 jako o milníku, odkdy se mají přestat vyrábět „dieselové motory“.

„Máme tady boom elektroaut, ale co bude s těma dieselovýma motorama? Ten recyklus je potřeba. Vzít dieselový motory a říct, co s nima, to je ta cesta. A zakazovat dýzláky a přikazovat elektromobily... Extrém vždy vybudí extrém. A budou tady lidé, kteří budou a priori proti tomu. Myslím si, že je potřeba jít cestou středu, ve všem. A cesta středu znamená vyhnout se střetům, to znamená sednout si a opravdu si říct: Planeta umírá, my potřebujeme na ní bydlet. Když ona umře, nebudeme mít kde být. Zároveň chceme žít docela jako... aspoň podobně, jak žijeme teď. Ale to my nejsme schopni udělat. Ty krátkozraký řešení, ty pilulky, my jsme si jako obecně, jako společnost navykla na to, že dostáváme instantní pilulky na štěstí. Vem si to a zapomeneš na bolest. Vem si to, zapomeneš na bolest srdce, vem si to a zapomeneš na to, že jsem kradl, protože ti tady dám příspěvek z dotací, které jsem dostal. A to jsou prostě všechno věci, na které jsme si zvykli, protože jsme najednou rychle šťastní. Ale to štěstí vyprchá strašně rychle. A čím větší je ta pilulka a čím víc je obalená, tak tím rychleji vyprchá,“ dodal Klus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…