Rok od pádu letadla s Alexandrovci. A oficiální zpráva z vyšetřování?

25.12.2017 19:09

Od pádu letadla se členy souboru písní a tanců Ruské armády, Alexandrovců, uplynul rok. Letoun Tu-154 se krátce po startu zřítil do Černého moře. Na palubě zahynulo všech 92 lidí. O tragédii píše server iRozhlas.cz.

Rok od pádu letadla s Alexandrovci. A oficiální zpráva z vyšetřování?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert Alexandrovců ve sportovní hale

Jak server konstatuje, za pádem letadla podle úřadů stála chyba pilota, dosud však nebyla zveřejněna žádná zpráva. Po troskách letadla pátral například potápěč Anton Michajlov, jenž předvedl moderní technické vybavení. Dno moře se mimo jiné zkoumalo také přístrojem GBO. Nechyběla ani potápěčská stanice rychlého nasazení. 

  • Původní text ZDE

Jak píše server iRozhlas.cz, při pátrání po troskách letounu bylo také nalezeno letadlo Douglas, jež zmizelo za druhé světové války. Jenže prioritní bylo hledání letounu Tu-154. Podle Michajlova pracovaly na místě neštěstí dvě skupiny, které se snažily najít a vyzvednout těla, černé skříňky a další palubní přístroje. „Moje skupina pátrala po vztlakových klapkách, přesněji řečeno po mechanismech, které je ovládají. Ty jsme pak předali Ústavu letecké techniky, kde zjišťovali, v jaké pozici se klapky nacházely ve chvíli nárazu. Na místě neštěstí jsme pracovali od konce prosince až do března,“ řekl Michajlov.

Ministerstvo obrany o nehodě hovoří jako o chybě pilota, jenž ztratil po startu orientaci v prostoru. Oficiální zpráva o celém neštěstí však vydána dosud nebyla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…