S Křečkem to přehnali! A jiný problém – mezinárodní. Uvědomuje si Minář, co udělal? Byl jsem na Letné, ale... Milion chvilek naštval poslance Krejzu

21.02.2020 10:31 | Zprávy

ROZHOVOR „Pokud chtěl být přesvědčivější, měl takovouto SMS přečíst na plénu a měl klid,“ říká poslanec Karel Krejza (ODS) ke kauze údajných SMS zpráv od Člověka v tísni, o kterých mluvil jeho sněmovní kolega Jaroslav Foldyna (ČSSD). Méně smířlivý už byl k akci Milionu chvilek, který už před volbou pohrozil demonstrací, pokud bude zvolen Křeček. „Byl jsem na jejich demonstracích na Letné a vždy a každému novináři jsem opakoval, že demonstrace proti Babišovi mají smysluplný obsah, je skvělé vidět 300 tisíc lidí na jednom místě, ale důležité je hlavně přijít k volbám,“ připomíná poslanec, podle kterého je zpochybnění volby suverénního Parlamentu už přes čáru. Jako problematické pak vidí i to, jakým způsobem se Milion chvilek staví ke spolupráci členských zemí V4. V rozhovoru došlo i na v poslední době mediálně vděčného Alexandra Vondru nebo na fakt, že premiér Babiš už stihl povyhazovat pěknou řádku vlastních ministrů.

S Křečkem to přehnali! A jiný problém – mezinárodní. Uvědomuje si Minář, co udělal? Byl jsem na Letné, ale... Milion chvilek naštval poslance Krejzu
Foto: ODS
Popisek: Karel Krejza

Průběh volby ombudsmana byl bouřlivý. Poslanec Jaroslav Foldyna přišel s tvrzením, že Šimon Pánek z Člověka v tísni tlačí skrze esemesky na předsedy politických stran, aby nevolili Stanislava Křečka, důkaz však nepředložil. I někteří politici z jeho vlastní strany ho vyzvali, aby se omluvil. Bylo by to podle vás namístě? Co na Foldynův výrok říci?

Jarda Foldyna je sveřepý samorost, který ví, jak upoutat pozornost. O existenci těchto konkrétních SMS jsem nic neslyšel, ale můžu obecně říci, že před jakoukoli volbou, ať už to jsou RRTV, Grantová agentura, Technologická agentura, a vůbec všechny instituce obsazované Sněmovnou, vám zahltí e-mail jednak životopisy kandidátů a pochopitelně i e-maily typu: „Toho nevolte, protože v 5. třídě trhal mouchám na záchodě nožičky.“ Většinou to je od jednotlivců, od institucí chodí naproti tomu stanoviska k zákonům. Kdyby se za každý e-mail, který obdrželi poslanci kvůli lesnímu zákonu, vysadil strom, má Šumava o hezkých pár hektarů víc. Abych se vrátil k panu Foldynovi, pokud chtěl být přesvědčivější, měl takovouto SMS přečíst na plénu a měl klid.

Vzhledem k vývoji samotné volby, kdy Stanislav Křeček ve druhém kole posílil o 25 hlasů, zatímco jeho protikandidát Vít Schorm pouze o sedm, se objevují spekulace o tom, že Křečka nakonec podpořili právě někteří opoziční poslanci. Padají i obvinění vůči vaší ODS.

Nezlobte se, ale tajná volba je tajná volba a já to plně respektuji. Nechci v tomto tématu ani spekulovat, kdo volil koho a proč. Mohou v tom hrát roli osobní sympatie a antipatie, anebo prostě jen někdo ctí kariérní postup a považoval za normální, aby se pan Křeček posunul z postu zástupce ombudsmanky výš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…