Sobotka se naučil jen intrikám, odhaluje jeho bývalý šéf Paroubek. Není prý divu, že přivedl stranu na úroveň hvězdné pěchoty

24.03.2018 21:04

Bývalý český premiér a dlouholetý předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka složí poslanecký mandát a odejde z vrcholné politiky. Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek mu vyčítá mnohé, nejvíce však ale prý to, že přivedl sociální demokracii na „úroveň hvězdné pěchoty“.

Sobotka se naučil jen intrikám, odhaluje jeho bývalý šéf Paroubek. Není prý divu, že přivedl stranu na úroveň hvězdné pěchoty
Foto: hns
Popisek: Jiří Paroubek v půlnočním rozhovoru

Podle expremiéra Paroubka Sobotka zdaleka nestačil na současného premiéra v demisi Andreje Babiše, a to především kvůli své introvertní povaze. „Babiš byl ve všech parametrech silnějším lídrem, má za sebou zejména silný životní příběh. Sobotka se naučil především intrikám v rámci organizace mladých sociálních demokratů a dovedl tuto svou schopnost k dokonalosti, což pomohlo zničit politickou stranu, kterou sedm let vedl,“ uvedl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Nezapomněl mu vyčíst ani některé jeho spolupracovníky ve vládě či ve vedení strany. „Sobotka vedl velmi úspěšnou vládu, která přivedla zemi k hospodářskému růstu a k obnovení růstu životní úrovně občanů ve všech vrstvách. Je příkladem jeho kolosální politické a mediální neschopnosti, že tyto zjevné úspěchy vlády nedokázal lépe prodat,“ řekl Parouvek a dodal, že si k tomu zkrátka vybral pomocníky, kteří byli, coby ministři, ještě horšími komunikátory nežli on. „Myslím tím Marksovou-Tominovou a Valachovou,“ dodal.

Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec podle Paroubka společně a nerozdílně zničili pozici sociální demokracie v české politice. Server Echo.cz informoval, že podle Paroubka také strana za Sobotkova vedení postrádala strategii a dlouhodobé cíle. „Neplnil ani volební program a nedělal si těžkou hlavu s plněním některých velmi významných, ba rozhodujících předvolebních slibů,“ zdůraznil expremiér a připomněll, že Sobotka před sněmovními volbami v roce 2013 vzbudil velká očekávání tím, že avizoval zásadní revizi církevních restitucí, ale tento slib nesplnil.

  • Původní zdroj ZDE

„Svou přítomností ve Sněmovně Sobotka zatěžuje sociální demokracii. Je před ním stále otevřená kauza OKD, která se stane ve sněmovní vyšetřovací komisi jistě vítanou šancí pro politické odpůrce ČSSD ukazovat tuto stranu jako zcela zkorumpovanou a prohnilou,“ uzavřel Paroubek. A dodal, že pokud by Sobotka zůstal ve Sněmovně, tak by v tom příštím roce a půl až dvou letech byl nucen čelit mnoha útokům a ČSSD by byla předmětem zpravodajství ze Sněmovny jen v souvislosti s kauzou OKD, a to by prý samozřejmě bylo zcela politicky zničující.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…