Soud dnes rozhodne, zda bude muž z kauzy přípravy útoku na vlak propuštěn z vazby

03.08.2016 6:29

Pražský městský soud dnes bude pokračovat v rozplétání kauzy anarchistů obžalovaných z přípravy teroristického útoku na vlak. V plánu je čtení listinných důkazů. Rozhodne se také o tom, zda bude Martin Ignačák propuštěn z vazby.

Soud dnes rozhodne, zda bude muž z kauzy přípravy útoku na vlak propuštěn z vazby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soudní síň před vynesením rozsudku

Soud začal kauzu řešit v úterý, kdy anarchisté odmítli obžalobu, podle níž chtěli narušit politickou, hospodářskou a sociální strukturu země, když plánovali za použití zápalných lahví provést útok na nákladní vlak převážející vojenský materiál. Cítí se nevinní. Kauzu považují za výsledek policejní provokace. Tvrdí, že žádný útok zápalnými lahvemi neplánovali.

Třem z pěti obviněným hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Zbývající dvě ženy jsou obviněné za to, že o plánech věděly, ale neohlásily to policii.

Razie proti levicovým extremistům začala loni 28. dubna. Ignačák je od té doby ve vazbě. Celkem bylo po razii zatčeno deset lidí, obviněno jich bylo šest. Případ šestého člověka, stíhaného pro nedovolené ozbrojování a přechovávání hromadně účinné zbraně v bytě, byl z pražské části vyčleněn. Zabývají se jím justiční orgány v Brně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…