Španělská pobřežní hlídka zachránila 933 migrantů

16.06.2018 20:12

Zdá se, že příliv migrantů do Evropy přes Středozemní moře jen tak neustane. Španělská pobřežní hlídka zachránila na moři 933 migrantů. Byla také nalezena těla čtyř zemřelých osob. Informuje o tom agentura Reuters.

Španělská pobřežní hlídka zachránila 933 migrantů
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Nový levicový premiér Španělska Pedro Sanchez otevřel cestu k pomoci migrantům přicházejícím z Afriky do Evropy. Už v roce 2017 se počet přicházejících uprchlíků do Španělska oproti předchozímu zdvojnásobil. Vzhledem k aktuálnímu chování španělského předsedy vlády Sancheze lze očekávat, že počet migrantů a uprchlíků přicházejících do Španělska dál poroste.

Do Španělska skutečně přicházejí jak ekonomičtí migranti, tak lidé ze zemí sužovaných válkou. Prozatím prý otázka migrace nehrála v nejvyšších patrech politiky takovou roli, ale s předpokládaným nárůstem běženců agentura Reuters nepochybuje o tom, že téma migrace získá na významu i politicky.

Pobřežní stráž na sociální síti také oznámila, že na malých člunech plujících mezi africkými břehy a britským Gibraltarem zachraňuje stovky lidí, kteří se pravidelně pokoušejí právě v těchto místech Středozemní moře překonat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…