Společností cloumá homofobie, stěžuje si Franz

17.08.2012 16:17

Prezidentský kandidát Vladimír Franz zveřejnil na Facebooku své prohlášení k probíhajícímu festivalu gayů a lesbiček Prague Pride. Tvrdí v něm, že odmítavé postoje některých lidí hraničí s homofobií, kterou podněcuje strach z jinakosti.

Společností cloumá homofobie, stěžuje si Franz
Foto: archiv V. Franze
Popisek: Prof. JUDr. Vladimír Franz

"Nikomu neberu právo na názor, ale považuji za svou občanskou povinnost ostře se ohradit proti útokům vedeným vůči konání pochodu Prague Pride. Spatřuji v nich hůře či šikovněji skrývané projevy homofobie a vyvolávání strachu z jinakosti. Žijeme ve svobodné společnosti, v níž má každý nezadatelné právo na svou odlišnost, pakliže tím neomezuje a neohrožuje svobody a práva druhých. Nic takového v akci Prague Pride nespatřuji," tvrdí Franz ve svém prohlášení. Akce se koná po dobu šesti dnů po celé Praze, kde se konají semináře, koncerty a promítání filmů.

Sdružení Prague Pride se v červenci ptalo prezidentských kandidátů, kteří už se ke své kandidatuře přihlásili, co si myslí o adopcích dětí homosexuálními páry a jestli by po svém zvolení zrovnoprávnili registrované partnerství se sňatkem. Pro adopci dětí byl především Miloš Zeman a Jiří Dienstbier, který uvedl, že výchova v rodině je pro dítě lepší než v ústavní péči. Dienstbier by také po svém zvolení zrovnoprávnil registraci se sňatkem. Naprosto proti adopcím a sňatkům se naopak vyjádřili Ladislav Jakl a Vladimír Dlouhý. Oblíbený kandidát gayů a lesbiček Jan Fischer se vyjádřil, že je spíše zastáncem tradiční rodiny, s homosexuály ale problém nemá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: ane

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …