Staří, bez vzdělání. Lidi bez budoucnosti! Útok na Babišovy voliče. Pekarové „kůň“ v akci

04.06.2022 13:49 | Ze sítí

Květnový průzkum agentury Median preferencí k prezidentské volbě ukázal, že favoritem na prezidenta zůstává i nadále Andrej Babiš (ANO). Jeho voliče ale investor Radovan Vávra na svém twitteru nemilosrdně pozurážel, protože je tvoří hlavně senioři a lidé s nižším vzděláním. „Kandidát pro lidi bez budoucnosti,“ nebere si servítky Vávra.

Staří, bez vzdělání. Lidi bez budoucnosti! Útok na Babišovy voliče. Pekarové „kůň“ v akci
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Radovan Vávra

Oproti minulému šetření si mírně polepšil i Andrej Babiš, pro kterého by hlasovalo 28,5 procenta dotázaných. Šéfovi hnutí ANO zřejmě připisuje plusové body i jeho kontaktní kampaň. I když sám prohlašuje, že jeho cestování karavanem za lidmi po České republice nemá nic společného s prezidentskou kandidaturou, kterou dosud oficiálně neoznámil. V závěsu za ním se pak s 19,5 procenta drží generál Petr Pavel, za ním pak nově Josef Středula.

Radovan Vávra, kterého TOP 09 nominovala do dozorčí rady energetického gigantu ČEZ, však babišovskou voličskou základnu na svém twitteru na základě šetření agentury Median slušně potopil – prý jde „o lidi bez budoucnosti“. „Babiš má nejvyšší podporu mezi seniory a lidmi s nižším vzděláním. Ve věku nad 65 let jej podporuje 45,8 procenta dotázaných a 44 procent lidí se základním vzděláním, respektive 42,7 procenta absolventů středních škol bez maturity. Kandidát pro lidi bez budoucnosti,“ konstatoval.

V diskusi pod jeho příspěvkem se však lidé důchodců zastávají, nelze jim prý takové hlasování vyčítat, jelikož se za Babišovy vlády měli dobře.

„Důchodci jsou bez budoucnosti, tak proč by na ni měli myslet? Od Babiše dostanou dárky hned a než za pár let zemřou, aspoň se budou mít chvíli líp, je to zcela legitimní postoj od nich,“ míní Marie Sedláčková.

„Významné procento důchodců má děti a vnoučata,“ připomíná Andrej Nypl. „V nich by mohli aspoň přeneseně svou budoucnost vnímat a volit dle tohoto pocitu takové strany, které sice dárky nerozdávají, ale zase u nich existuje předpoklad, že jejich dětem/vnoučatům zajistí lepší životní perspektivu.“

„Nakonec ve volebním studiu bude u jména Babiš víc než 50 %. A můžete se stavět na hlavu, urážet voliče od rána do večera, nepomůže to. Je jen s podivem, že takhle plácá člověk, jehož strana má 3 %. To je kdo? Vědci? Homosexuálové? Herci? Můj hlas Babiš nedostane, ale vy taky ne,“ vyjádřil značné znechucení z Vávrova postoje Viktor Janyška.

Podle některých Vávra svým tweetem dokazuje, že dosažené vzdělání nejde vždy ruku v ruce s inteligencí. „Moje babička klidně napsala ‚miš‘, a přesto byla moudřejší než vy. Všichni mí přátelé mají minimálně maturitu a všichni volí ANO! Abych byla stručná – jste buran,“ vzkázala diskutérka Dana Danuška.

Jak dále ukázal nejnovější průzkum agentury Median, generála Petra Pavla zamýšlejí volit lidé napříč věkovými kategoriemi. Nejsilnější základnu má mezi lidmi od 25 do 34 let. Z nich by ho volila asi třetina. Více hlasů může získat ve skupině podnikatelů. Nepatrně větší podporu v kandidatuře na prezidenta má u mužů než u žen.

Lidí, kteří plánují volební účast, ale nemají jasno v podpoře konkrétního kandidáta, od minulého dotazování ubylo. Vzhledem k této nejistotě se očekává, že preference jednotlivých kandidátů se mohou ještě výrazně měnit. Pro svého oblíbeného kandidáta prý bude s jistotou u voleb hlasovat 39 % respondentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…