Tady vede Zeman! Další průzkum z novin. A pokud jde o prezidentovu „sprostotu“, vyslovil se lid jasně

22.01.2018 9:31

Deník Blesk přinesl ve svém dnešním vydání výsledky průzkumu agentury SANEP. A i tento průzkum ukazuje velmi těsné rozdíly mezi Jiřím Drahošem a prezidentem Milošem Zemanem. Ten v tomto průzkumu vyhrává o necelé jedno procento.

Tady vede Zeman! Další průzkum z novin. A pokud jde o prezidentovu „sprostotu“, vyslovil se lid jasně
Foto: Screen: TV Nova
Popisek: Prezident Miloš Zeman na TV Nova

Podle průzkumu agentury SANEP by Miloš Zeman získal 46,2 procenta a Jiří Drahoš 45,4 procenta. Respondenti průzkumu také vyjádřili souhlas s tím, že druhé kolo přímé prezidentské volby je jakýmsi referendem o Miloši Zemanovi. Souhlasí s tím 28,3 % lidí, spíše souhlasí 34,5 %.  

Anketa

Kterého ze dvou kandidátů na prezidenta byste rádi pozvali domů na večeři?

3%
hlasovalo: 19957 lidí

A co lidem nejvíce vadí na současné hlavě státu? Téměř 21 procent lidí uvedlo, že jim vadí vstřícnost k Rusku a Číně, 14 procentům vadí škraloupy nejbližších spolupracovníků, 13 procentům pak jmenování premiérem Andreje Babiše. Sedm procent lidí si pak vzpomnělo na neověřená prohlášení typu Peroutkova článku či na vulgární slovník hlavy státu. 

Lidé však také uvedli, co jim vadí na Jiřím Drahošovi. Téměř 19 procent lidí zmínilo, že jim vadí například pocit, že volič neví, co od němůže v budoucnosti čekat, 16 procent lidí pak také zmínilo nepevnost názorů, téměř 13 procent nezkušenost v politice. Více než 4 procenta lidí pak zmínilo to, že jim vadí, že Jiří Drahoš spolupracuje v kampani s člověkem, jenž je spojován s kauzou Davida Ratha. 

Příští prezident by se pak podle téměř 33 procent lidí měl zaměřit na odmítání povinných kvót na přijímání uprchlíků, 28 procent lidí pak uvedlo kroky, které by vedly k ustavení silné vlády s důvěrou Sněmovny, 16 procent lidí zmínilo očistu okolí od spolupracovníků, kteří mají poškozený morální kredit. 

A co bude nejpodstatnější pro voliče ve 2. kole? Pro 31 procent dotázaných je to zabránění znovuzvolení Miloše Zemana, 22 procent voličů pak zmínilo orientaci v otázkách domácí a zahraniční politiky. Téměř osm procent pak zmínilo postoj k přijímání migrantů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …