ÚS rozhodl: Cyril Svoboda nedostane dům v Dejvicích

24.11.2010 7:46

Bývalý předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda neuspěl u Ústavního soudu se stížnost kvůli majetkovému sporu s charitativními organizacemi o dům v pražských Dejvicích. Dlouholetý spor tak definitivně končí, informuje středeční Právo.

ÚS rozhodl: Cyril Svoboda nedostane dům v Dejvicích

"Z tvrzení obsažených v ústavní stížnosti je zřejmé, že stěžovatel brojí proti usnesení odvolacího soudu, jímž bylo odmítnuto odvolání vedlejšího účastníka, čímž hodlá zvrátit pro něj nepříznivý výsledek pravomocně skončeného řízení o jím podané žalobě," uvedl soudce zpravodaj Stanislav Balík.


Dva dědicové   

Bývalá majitelka domu majitelka domu údajně uvedla v závěti jako dědice Svobodu, jenže totéž tvrdila i charitativní nadace, která v domě sídlí. Soud v listopadu loňského roku zamítl Svobodovu žalobu. Ten hodlal svůj boj o dům vzdát a od soudních sporů ustoupit.

Nejdřív to vzdal a pak bojoval dál

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jako vedlejší účastník řízení ale s rozsudkem obvodního soudu nesouhlasil a odvolal se. Svoboda pak prostřednictvím svého advokáta poslal k soudu písemný souhlas s odvoláním. Následně však Svoboda vydal prohlášení, že svůj souhlas s odvoláním stahuje. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových na svém podaném odvolání trval a městský soud mezitím odvolání vedlejšího účastníka zamítl. Právě proti tomuto rozhodnutí podal Svoboda 20. července ústavní stížnost.

Svoboda se mezi svými spolustraníky za soudní přetahovanou dočkal ostré kritiky, KDU - ČSL jej dokonce vyzvala, aby ze strany vystoupil.

Čtěte také:
Cyril Svoboda neustoupí, členství nepozastaví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…