Úředníci odpovídají na dotazy rychle. Často ale chybně

22.07.2011 6:02

Podle nového průzkumu společnosti SODATSW reagují úředníci na magistrátech na dotazy občanů rychle, a to i když jsou nyní „časy dovolených“. Často ovšem ve svých odpovědích chybují.

Úředníci odpovídají na dotazy rychle. Často ale chybně

Výzkum provedla společnost mezi všemi městy v Česku a také ve všech městských částech Prahy. Zaměřila se jak na rychlost odpovědí úředníků, tak i na kvalitu jejich práce.

Data byla zjištěna tak, že společnost rozeslala e-maily, kde se ptala na změnu trvalého bydliště a na svoz odpadu. Celkem 85 procent úředníků odpovědělo do druhého dne. S kompletními informacemi to ale bylo slabší, ty poskytlo jen 35 procent dotazovaných.

"Velmi se lišila kvalita odpovědí. Některé úřady sice odpověděly rychle, avšak poskytly jen minimum informací pro vyřešení problému uvedeného v dotazu," stojí ve vyjádření agentury. Nejlépe dopadl magistrát v Jihlavě, nejhůře pak v Karviné, Kladně a Přerově.

Jako nepřesné informace společnost uvádí například to, že 37 procent úředníků zapomnělo specifikovat úřední hodiny. Také často zapomínali na kontakt na zodpovědnou osobu nebo nezaslali v přílohách všechny potřebné dokumenty. A pouze v jediném případě úředník nabídl, že celou žádost vyřídí on sám osobně.

Čtěte více:

Úřady loni mnohem více kontrolovaly dodržování cen

Kvůli EU máme zbytečné úřady, hořekují Češi

Průzkum, který nepotěšil Nečase: Rath znal výsledek předem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…