Zelený komunálník se na Hradě domáhá zprávy o cestě do Číny. Připojil se i lidovec Jurečka

24.03.2018 12:27

Politici se v současné době snaží dozvědět bližší informaci nebo zprávu ze služební cesty hradních mužů, kteří se vypravili do Číny, aby zjistili problémy kolem šéfa CEFC. Ohánějí se dokonce zákonem o svobodném přístupu k informacím. Jak však píše server Echo24.cz, žádná zpráva v písemné podobě neexistuje.

Zelený komunálník se na Hradě domáhá zprávy o cestě do Číny. Připojil se i lidovec Jurečka
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vratislav Mynář v pořadu Horké téma

Hrad totiž ke zprávě z Číny uvedl, že byla ústně sdělena prezidentu republiky, a tudíž ji nelze předat. „Předmětná pracovní cesta proběhla od 13. března 2018 do 16. března 2018. Po jejím skončení byla zpráva z pracovní cesty ústně sdělena prezidentu republiky, a tudíž ji nelze předat,“ odpověděla například hradní kancelář pražskému zastupiteli za Zelené Ondřeji Mirovskému, jenž se o ni zajímal.

Do Číny se přitom vypravili hradní kancléř Vratislav Mynář a Zemanův poradce Martin Nejedlý. Náklady na Mynářovu cestu hradila Kancelář prezidenta republiky, o nákladech na cestu Nejedlého prezident Zeman podle svých slov neví. Do Číny s Mynářem a Nejedlým cestoval také český zástupce firmy CEFC Jaroslav Tvrdík. Do Číny se vypravili kvůli zjišťování, proč byl zadržen šéf CEFC a Zemanův poradce Jie Ťien-ming. Šanghajští představitelé pak Mynářovi potvrdili, že Jie Ťien-ming je skutečně vyšetřován pro podezření z porušení zákona. 

  • Původní text ZDE.

S tím však Mirovský rovněž není spokojen. „To, že nezjistili podrobnosti kolem údajně stíhaného čínského kolegy, je pouze potvrzením faktu, že Zeman pro Čínu není absolutně důležitým partnerem. Z tolik vychvalované spolupráce s rudými soudruhy nemá prospěch ČR, ale zřejmě jen úzká skupinka kolem prezidenta,“ míní zastupitel.

„Nejde o zbytečnou provokaci pana prezidenta. Daňový poplatník by měl vědět, proč politik takto koná, jaké to nese náklady a jaký to má efekt,“ uvedl pro deník Echo24 místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…