Zeman exnul. U nejnovější dílu seriálu o Blaníkovi vám dojdou slova

16.03.2020 20:33

Tvůrci seriálu Republika Blaník si v nejnovějším dílu položili otázku: „Proč vypadá Miloš Zeman pokaždé jinak, když se objeví v televizi? A proč o něm nebylo dlouho slyšet?“ Představitel fiktivního lobbisty Tondy Blaníka Marek Daniel se tak protentokrát musí vypořádat s tím, že prezident Miloš Zeman „exnul“. Jediným řešením je za prezidenta nalézt dvojníka.

Zeman exnul. U nejnovější dílu seriálu o Blaníkovi vám dojdou slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Daniel alias Tonda Blaník

Anketa

Co říkáte na opatření vlády ze dne 15.3., která omezují svobodu pohybu?

hlasovalo: 23629 lidí
Tonda Blaník měl tentokrát dosti urgentní hovor od vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře. „Větší tragédie než to, že Miloš bude kralovat ještě tři roky, tenhle stát potkat nemůže,“ opřel se hned z počátku. Problém ovšem musí řešit dosti naléhavý, jak se totiž posléze z porady na záchodcích dozvídáme, tak prezident Miloš Zeman „exnul“.

Jelikož je ve hře podle Blaníka dost kšeftů jakožto Čína, kanál Labe–Odra–Dunaj či „Kellner“, odehrává se děj nejnovější epizody seriálu kolem utajení „Milošova exnutí“. „My musíme vymyslet, jak to doklepat s mrtvým Milošem do konce volebního období,“ padne. A rozeběhne se několik možností, jako udělat z prezidenta loutku či sehnat dvojníka.

To se taky stane a Blaníkovi spolupracovníci vyjdou do ulic a „shánějí nového Miloše“. Následně se děj posouvá o tři dny a my se už můžeme podívat na „nové Miloše“. Ne všichni jsou ovšem použitelní. Hned první z kandidátů na dvojníka prezidenta sice má v oblibě Vysočinu a podoba se nezapře, trpí ovšem narkolepsií. „Tak to ne! Víte, co bylo sraní s knížetem,“ odmítá hned rázně Blaník s jistou narážkou na Zemanova protikandidáta v prvních přímých prezidentských volbách Karla Schwarzenberga (TOP 09).

Celý díl seriálu Republika Blaník můžete zhlédnout zde:

„Souboj Milošů“ nakonec vyhrává bývalý vysokoškolský profesor dějin umění a roztáčí se kolo událostí. „Absolutní drzost, řekl prezident Zeman o vyjádření k srpnu 1968. Zvažuje, že zruší cestu do Moskvy,“ můžeme si přečíst na novinových titulcích reagujících zcela jistě na rozhovor, který dal prezident Miloš Zeman našemu serveru ParlamentníListy.cz na konci minulého roku, který rázným postojem hlavy státu mnohé překvapil.

Přicházejí i další nečekané postoje prezidenta. Například jeho odchod z TV Barrandov. Či to, že Zeman zváží svou účast na summitu v Číně. A to není všechno, nový Miloš se rozhodne zrušit diplomatické vztahy s Čínou pro porušování lidských práv. „Nový Miloš se Mynářovi totálně vymyká z rukou, říká, co si myslí,“ povzdechne si Blaník.

Pak ale „exnul“ i nový Miloš. „Vždyť to byl fungl novej dědek,“ podivuje se Blaník a zjišťuje, že za tím stálo Mynářovo rozhodnutí podat Milošovi karton cigaret a značné množství alkoholu. „Vždyť to byl abstinent! Vždyť to byl nekuřák, Vráťo!“ zoufal si Blaník.

A je tu třetí Miloš. Ten má být podle seriálu na Hradě právě v tuto chvíli. Jedná se o pěstitele dýní a titulky tak pro změnu zní: „Prezident i jeho mluvčí ohledně koronaviru mlčí. Zeman učí Ovčáčka pěstovat dýně.“

FOTO: Repro Republika Blaník

Následuje i „Pandemie a Dýně“, což je nový animovaný pořad, který se dostal podle seriálu na čínské obrazovky po Krtkovi s pandou.

FOTO: Repro Republika Blaník

Poslední doporučení prezidentova dvojníka by pak nyní mohla uvítat vláda, která se potýká s problémy zajistit zdravotníkům dlouho slibované chybějící zdravotnické pomůcky. „Zeman navrhuje vyrobit chybějící milion respirátorů z dýní,“ zní titulek.

FOTO: Repro Republika Blaník

A jak že se po skonu posledního dvojníka prezidenta učiní státní pohřeb? Blaník má návrh pochovat všechny tři. Katedrála svatého Víta je totiž „velká jako kráva“, a tak „se vejdou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…