Zeman na Primě vypadal jako nadopovaný, všiml si europoslanec Svobodných

25.01.2018 7:50

Poslanec Evropského parlamentu Jiří Payne (Svobodní) se pořádně pustil do prezidenta Miloše Zemana. V debatě na televizi Prima mu připomínal starého muže, kterého museli nadopovat, aby předvedl před kamerami přijatelný výkon.

Zeman na Primě vypadal jako nadopovaný, všiml si europoslanec Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Payne

Europoslanec, jenž nahradil Petra Macha, Jiří Payne rozpoutal na sociální síti Facebook diskusi. O zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. Analytik Radim Valenčík za to europoslanci vyčinil.

„Všimli jste si vytřeštěných očí Miloše Zemana v diskusi na Primě? Tak může vypadat starý člověk, kterého nadopují před vystoupením v televizi. Když považujeme doping za nemravnost u sportovců, měli bychom stejně přistupovat k politikům. Možná by měli před příští debatou odebrat vzorky oběma kandidátům, aby se vyloučil doping. Jde o hodně – prezident hraje důležitou roli v obraně státu. Nemůžeme dopustit, aby v krizové situaci závisela naše bezpečnost na injekci od hradního lékaře,“ podotkl.

Zeman prý dřív nemíval v očích takový výraz jako dnes. Dříve také dokázal sám vstát z křesla či ze židle. Dnes už to nezvládá. Europoslanec připomněl také starý vtip, který se kdysi vyprávěl o Leonidu Brežněvovi, který schválil okupaci Československa sovětskými tanky v roce 1968. Sovětskému svazu vládl až do roku 1982, kdy opustil tento svět. Bylo mu 75 let. V poslední fázi svého života ale nevypadal příliš zdravě.

„Kdysi se tradoval vtip, jak Brežněv sbírá kameny na dvoře v Kremlu. Pak se prý zjistilo, že ho omylem připojili na počítačový program Lunochodu,“ podotkl Payne. Sluší se dodat, že Miloš Zeman letos v září oslaví 74. narozeniny.  

Analytik Radim Valenčík se neudržel a vyčetl europoslanci, že dělá závěry jen z toho, co vidí v televizi, podobně jako známý lékař Jan Hnízdil. Závěry tohoto typu by podle jeho názoru měli dělat jen lékaři, kteří pacienta vyšetří. „Je to stejně ubohé a sprosté, jako když Zemanovi příznivci obviňují bez důkazů Drahoše z toho, že měl sluchátko. Ano, s věkem se blbne,“ doplnil Valenčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…