Zeman se chová jako svině. Vysvětlujte lidem jeho prasárny, napsal Jakub Janda

18.01.2018 15:41

Prezidentská kampaň jede na plné obrátky. Část českých europoslanců se jasně postavila za Jiřího Drahoše. Jsou mezi nimi Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) nebo předseda TOP 09 Jiří Pospíšil a Jaromír Štětina zvolený za tutéž stranu. Své ke kampani řekl také analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda.

Zeman se chová jako svině. Vysvětlujte lidem jeho prasárny, napsal Jakub Janda
Foto: Facebook
Popisek: Inzerát, který zadal do novin spolek Přátelé Miloše Zemana

Bitva o Hrad se přiostřuje, prezident Miloš Zeman už se netváří, že nevede kampaň. V denících se objevil inzerát, který spojuje Jiřího Drahoše a migranty. Kromě toho Miloš Zeman už netrvá na tom, že nepůjde do televizních debat, což tvrdil ještě před prvním kolem. Teď trvá na čtyřech debatách.

Profesor Jiří Drahoš vyrazil do krajů a debatuje s občany. Dostává se mu také podpory od některých politických stran. V Evropském parlamentu se za profesora Drahoše postavili europoslanci Michaela Šojdrová, Pavel Svoboda a Tomáš Zdechovský (trojice politiků KDU-ČSL), Stanislav Polčák (STAN) a tři poslanci zvolení za TOP 09 - předseda strany Jiří Pospíšil, Luděk Niedermayer a Jaromír Štětina.

„Chci prezidenta, kterého si mohu vážit,“ oznámil Niedermayer na videu na sociální síti Facebook. „Chci prezidenta, který nebude bezpečnostní riziko pro naši zemi,“ doplnil Štětina. „Chci prezidenta, který bude hájit skutečné české zájmy,“ ozval se Zdechovský. Pospíšil doplnil, že by byl rád, kdyby si český prezident vážil vzdělání. Stanislav Polčák by v čele státu rád viděl kapitána, který uřídí českou loď v rozbouřených vodách. Pavel Svoboda by v čele země rád viděl člověka, kterému záleží na České republice a na společném dobru. Poslední slovo dostala dáma.

„Chci prezidenta, který naslouchá lidem a je to šarmantní muž,“ shrnula Šojdrová. Poté všichni společně unisono zvolali „Drahoš na Hrad“.

Se svou troškou do mlýna přispěl také analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda. Ten lidem doporučil, jak by se mělo postupovat před prvním kolem prezidenta republiky. Jednak by prý měli šířit dobré jméno profesora Jiřího Drahoše, ale také vysvětlovat ve svém okolí, v čem se současný prezident Miloš Zeman „chová jako svině“.

„Vysvětlujte lidem okolo sebe, jak přesně se končící prezident Zeman chová jako svině. Můžete si vybrat z desítek brutálních prasáren, co má na svědomí,“ napsal Janda doslova na sociální síti Facebook.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…