Získají správci daní větší množství informací o občanech? Rozhodnou poslanci

01.03.2018 9:51

Sněmovna by dnes měla pokračovat v projednávání sporné vládní novely daňového řádu, která má umožnit správcům daní přístup k širšímu okruhu údajů potřebných pro výběr daní, píše ČTK.

Získají správci daní větší množství informací o občanech? Rozhodnou poslanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Galerie pro veřejnost v zasedacím sálu sněmovny

Poslanci by mohli dokončit úvodní kolo debaty o zavedení trestnosti podpory ideologií hlásajících nenávist, jak to navrhlo hnutí SPD Tomia Okamury.

Na programu ale budou zejména pravidelné interpelace na členy vlády. Dopoledne poslanci proberou písemné dotazy, odpoledne je vyhrazeno na ústní interpelace. Piráti avizovali, že se budou ptát premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) ohledně jeho požadavku na rezignaci ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína.

Novela daňového řádu vyvolává kritiku pravice. Její poslanci poukazují na to, že jde nad rámec přebírané evropské směrnice a prolamuje profesní tajemství. Sněmovna by měla poslat předlohu do závěrečného schvalování.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…