Alena Vitásková: Zahnat psa do kouta je nebezpečné, zahnat do kouta medvěda je smrtelné

17.07.2022 15:35 | Komentář

Rusové údajně přijali legislativu k zákazu vývozu vzácných plynů do nepřátelských zemí. Obejde se Evropa bez neonu, xeonu, kryptonu, argonu a dalších vzácných plynů? Jaké řešení pro Evropu má předsedající EU pan Petr Fiala? Zastaví se výroba automobilů, elektroniky atd.? Jak dlouho budeme vyrábět na sklad?

Alena Vitásková: Zahnat psa do kouta je nebezpečné, zahnat do kouta medvěda je smrtelné
Foto: Archiv Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

To je můj Aiki, miniatura malého knírače, (malý knírač váží cca sedm kilo) můj Aiki váží asi polovinu něco přes čtyři kila.  Zkoušet ho zahnat do kouta je nebezpečné. Bude se bránit tak, jak byste nikdy nečekali. Brání sebe i svoji rodinu, brání všechny, které zahrnuje do „své“ smečky. Přátelé, kteří ho znají vědí, že mě brání tak intenzivně, že podat mi ruku a on je poblíž, tak se vám do ní zakousne. Vypadá mile, je hodný, kamarádský, ale….. Nikdy se nesnažte zahnat „kohokoliv do kouta“. To platí vždy a za každé situace, nejen pro zvířata.

Nezkoušejte zahnat do kouta medvěda, jakéhokoliv medvěda, hnědého, grizzlyho, brtníka, ledního natož ruského…..to bývá smrtelné.

Mnozí politici nepochopili, že zahnat někoho do kouta je nediplomatické a může to přinést ztráty opačně, než se očekává. Nyní se můžeme přesvědčit sami na sobě, že se Rusové jen tak nenechají porobit a sankcemi ze strany západních zemí nepadnou na kolena. Je možné, že nám budou dodávat zemní plyn a ropu, pokud budou v provozu přepravní systémy, budeme mít dlouhodobé kontrakty a budeme platit v rublech. Jako vážnou a zásadní další hrozbu považuji zákaz vývozu vzácných plynů, jako jsou neon, xenon, krypton, argon a další. Rusové údajně přijali v minulých dnech legislativu, ve které se zakazuje vývoz vzácných plynů do nepřátelských zemí, platnost zákazu má být do konce letošního roku. 

Víte, co to pro Evropu znamená? Neon se používá například k výrobě mikroobvodů, xenon do světlometů a krypton se používá na výplně oken s dvojitým zasklením atd. Bez těchto plynů nelze vyrábět moderní technologické zboží. K dokončení výroby ať již automobilů, či jiných výrobků potřebujete čipy, světlomety, ve stavebnictví zasklení atd. A k tomu potřebujete inertní plyny, jejichž vývoz Rusko údajně zakázalo.

Ve skladech se nám v Evropě budou hromadit nějakou dobu výrobky od aut počínaje, po různé spotřebiče, elektroniku konče, které nebude možno prodat, protože budou nedokončeny. Takže za ně nedostaneme peníze. A bez peněz se bude těžko nakupovat nejen plyn, ropa, ale i potraviny.

Je to promyšlený tah na hospodářskou likvidaci Evropy? Nebo je to jen hloupost politiků, kteří neberou ohledy, že všude žijí lidé, kteří si přeji žít v míru a ekonomických jistotách. Ano je to začarovaný kruh. Proto není dobré dráždit ani psa, natož medvěda.

Alena Vitásková, předsedkyně IAV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.