Jan Campbell: Marnost nad marnost

20.04.2021 7:29

Název příspěvku představuje výraz pocházející z biblické knihy Kazatel. Cituji: Pomíjivost, samá pomíjivost, řekl Kazatel, pomíjivost, samá pomíjivost, všechno pomíjí. Citátem indikuji, že jakýkoli vzniklý problém je následkem čehosi nesprávného, špatného počínání a má své příčiny. Prvním úkolem nemocného člověka a tím i společnosti je najít ten bod, kde byla udělána chyba. Pomocí léků (člověku), podpůrných vládních a EU programů (podnikatelům) a včera zveřejněnou Vrbětickou pohádkou s cestujícími ruskými agenty po Evropě (určenou lidem bez rozumu) lze dosáhnout pouze utlumení projevů, ne však uzdravení. Je pouze otázkou času, kdy dojde ke zhoršení.

Jan Campbell: Marnost nad marnost
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

Plánovaný nedělní příspěvek jsem začal trojitým tvrzením: 1) Jestliže si někdo myslí, že covid-19 je velké nebezpečí, hluboce se mýlí. 2) Očekával jsem zrušení návštěvy ministra Hamáčka v RF, protože důvody pro a proti návštěvě byly jasně vykonstruované. 3) Mutace pravd a lží nedovoluje řídit moderní společnost kategoriemi pravdy a lži. Na toto téma jsem referoval ve čtvrtek, během on-line konference věnované Veřejné správě v RF. Po té mi intuice napověděla, nepokračovat v psaní a přečíst si Salon 1211 (15.4.) Hledání odpovědnosti. Večerní telefonáty čtenářů a známých týkající se tiskové konference premiéra Babiše a ministra Hamáčka, o které jsem nic nevěděl, mně přinutily poohlédnout se do západních a východních médií, abych mohl dát slíbenou krátkou odpověď, potvrzující tři pravdy:

1) Jablko nepadá daleko od stromu. USA jsou prostě mistři ve výchově pátých kolon. 2) Je na čase si uvědomit i v české kotlině, že existuje existenciální potřeba otevřít dveře politiky etice a morálce, protože se šíří mnohem více nebezpečný virus, než je ten denně opěvovaný covid-19. 3) Maxim Gorkij (1868-1936), podle osobní vzpomínky napsal: Politika, kdo by se ji nezabýval, byla a je odporná, protože se v ní prolínají lež, pomluva a násilí. A protože je to pravda, všichni by to měli vědět a uvědomit si výhody kultury práce nad kulturou politiky.

Vrbětická pohádka a interpretační a emocionální doprovod nabízející vysvětlení aféry a rozhodnutí občanům splňují definici nového viru, o kterém napíši odděleně. Starý vir zvaný fake-news se poprvé ukázal veřejnosti v roce 1835 v šesti příspěvcích v New York Sun na téma objevení života na měsíci. Během let mutoval až do dnešní podoby (zatím bez názvu) s pomocí transformovaného kapitalismu do kognitivního. Rychlost pohybu a šíření nového viru, jeho záběr a velikost dezinformačního potenciálu s pomocí umělé inteligence umožňují klamat veřejnost, třepit sociální soudržnost a vést emocionálně nabité občany ke svým řezníkům. To vše nehledě na miliony euro vydaných na studie majících za úkol připravit člověka na obranu před dezinformací, mj. s pomocí poznání korekčních důkazů.

Nový virus, který obsahuje Vrbětická pohádka může nakazit člověka v osobním nebo digitálním kontaktu, včetně internetového botu, je mnohem chytřejší než staronový covid-19 a proto je i mnohem úspěšnější. Oslabená imunita občanů jako výsledek snah o uzavření společnosti a závislost její velké části (především mladé a střední generace) na platformách umocňují skutečnost, že dějiny a historie jsou plné podvodů, klamů a lží. Platí to bez výjimky i pro českou kotlinu. Nebudu se rozepisovat o příčinách a následcích pro občana, národ a stát, protože i nejnovější česká pohádka (Vrbětická) pomine, přestože nelze vyloučit, že autoři pohádky četli nebo vzpomněli si na pohádku o Červené karkulce. Její autoři, bratří Grimmové (Jacob, 1785–1863, Wilhelm, 1786–1859) si nemohli ani ve snu představit, že pohádku budou němečtí nacisté považovat za jeden ze symbolů německého lidu, neboť v jejich interpretaci byla zachráněna před zlým židovským vlkem. Dnes jsme trochu dále: záchrana před ruským medvědem. Proto je potřeba hodnotit Vrbětickou pohádku jinak než je tomu zvykem.

Na národní úrovni by měla přinést povýšení panu K-ovi. Pro trvalé zastrašení zbytku českých rusofilů je potřeba vyhodnotit reakci veřejnosti, která si troufla mimo jiné vyjádřit přání být očkována Sputnikem V a vidět v tendru na Dukovany technicky vyspělý Rosatom. Dorůstajícím a na křesla moci čekajícím politikům, ale i panu prezidentovi pohádka sufluje, jak se mají a budou muset chovat, než se USA, RF a ČLR dohodnou nezničit planetu.

Rusům nabízí pohádka mnoho výhod: 1) Zdvořile odmítnout účast v tendru na Dukovany a tím dát zelenou společnostem z Francie, Jižní Koreje a USA. Výsledkem bude, že se v ČR nebude nic stavět. Pro informaci uvádím, že Westinghouse Electric Company (WEC) vznikla roku 1998 odštěpením jaderné divize původního koncernu Westinghouse Electric Corporation a vystřídala několik vlastníků. V roce 2017, kdy ji vlastnila Toshiba, zbankrotovala a dnes je jejím největším akcionářem společnost Brookfield Business Partners. Kdo to je, nechť si každý zjistí sám. 2) RF dostala dárek, co se týče vyloučení sabotáží, a provokací s vakcínou Sputnik V. Vrbětická pohádka totiž nabízí možnost představit si, co vše mohou autoři pohádky vymyslet. 3) RF nebude muset vysvětlovat, kdo osvobodil Prahu, až poteče krev a nebude bojovat za svobodu nevděčných potomků. Spojenec USA a NATO jsou již dnes na místě. 4) Ruský medvěd se dostává do pozice, kdy se jeho protivníci musí rychle seznámit s vedením boje medvědů. 5) RF se dostává do výhodnější pozice ve vztahu k SRN, což brzo pocítí i ČR.

Skrytý smysl Vrbětické pohádky totiž představuje služba slouhů EK a potažmo USA. Dukovany potřebuje nejenom ČR ale i SRN. Proto, až se podepíše smlouva s kýmkoliv ze tří společností lze očekávat, že kromě znepokojených Němců, milionových záloh a trochu betonu nic neuvidíme. Nelze vyloučit, že se Němci budou muset vydat na cestu spásy Dukovan. Proč, o tom dnes nebudu psát. S pomocí peněz a vlivu v EK půjdou k Rosatomu a přinutí vládu ČR zastavit JE Dukovany, samozřejmě i z důvodů bezpečnosti. O suverenitě, o kterou se opírali premiér a ministr na včerejší tiskové konferenci nebude ani slova. V kontextu neúnavné integrace v EU a ve stínu covid-19, ode dneška Vrbětické pohádky a dalších v přípravě, se ČR konečně zbaví zbytku suverenity a bude moci slavnostně prohlásit se otrokem, se všemi jemu vlastními svobodami. Bude požívat milost otrokáře. Ten se vždy postará o otroka, aby neumřel předčasně. Lid bude mít dost času na vzpomínky, nebude blouznit o demokracii, suverenitě a svobodě. Při sklence vína nebo piva bude moci zazpívat si - Řekni, kde ty kytky jsou…Řekni, kde ti muži jsou... Muži v plné polní jdou, do války je zase zvou ...Souhlasu netřeba. 

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…