Jan Ziegler: Dvanáct německých měst ohrožuje bezpečnost Evropy

06.07.2019 12:50

Tento městský „spolek“ se rozhodl přijímat imigranty zachráněné ze Středozemního moře. Dokonce chce tlačit na EU, aby ukončila spolupráci s libyjskou pohraniční stráží. To je dost šílený a naivní nápad.

Jan Ziegler: Dvanáct německých měst ohrožuje bezpečnost Evropy
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Na tuto záležitost upozornil web iDNES.cz (viz). Dvanáct německých měst založilo spolek Města bezpečné přístavy, jehož členem je i metropole Berlín. Spolek má sloužit výměně informací mezi městy, která chtějí přijímat a integrovat běžence nad rámec svých dosavadních povinností. Zároveň se stal nástrojem pro prosazení změny německé i unijní migrační politiky. Evropská unie by také podle něj měla ukončit spolupráci s libyjskou pohraniční stráží, která migranty z Afriky v rámci svých možností zadržuje. Připadá mně to jako kombinace naivity a šílenství.

Proč? Na toto nebezpečí už dříve s odkazem na statistiky Europolu upozornil europoslanec Tomáš Zdechovský, který poukázal na fakt, že jen v roce 2017 se do zemí EU mohlo dostat až 200 tisíc potenciálních teroristů. „Jsou to lidé, kteří se do Evropy dostali na padělané nebo ukradené doklady. To nemůžeme to tolerovat, protože je to pro nás značné bezpečnostní riziko,“ zdůraznil Zdechovský.

To je přesně ono, mám rovněž dojem, že zástupci německých měst si neuvědomují nebezpečí, které znamená nekontrolovatelná migrace. Nejsem proti poskytnutí pomoci Těm, kteří ji opravdu potřebují. Vždyť i v některých českých městech žijí například syrští křesťané, kteří ze své země utekli před islamistickým terorem, pracují, dodržují naše pravidla a nejsou s nimi žádné problémy.

Jenomže pokud budeme nadšeni z každého, který se k nám dostane protiprávně, tak je to špatně. Už jen proto, že se porušuje schengenská dohoda, jejíž pravidla jsou jasná a nikdo by neměl překročit její vnější hranice bez platných dokladů. Jestliže budou do Evropy přicházet lidé bez prověření, bez kontroly totožnosti, tak si zaděláváme na pořádný průšvih. Vždyť mezi imigranty jsou rovněž potenciální islamističtí teroristé, zločinci atd. Takoví lidé u nás nemají co dělat.

Nesouhlasím rovněž s námitkou, že činnost dotyčného spolku je vnitřní záležitostí Německa. Byla by, kdyby Němci zaručili, že pokud imigranta, který někoho oloupí, okrade, znásilní atd., potrestají a pak okamžitě vyhostí mimo Evropu. Jenomže to se neděje, a právě v rámci Schengenu se mohou po Evropě pohybovat i zločinci. Nedávné znásilnění mladé dívky migrantem, který se k nám dostal z Německa, v Terezíně, je toho důkazem. Proto činnost spolku Města bezpečné přístavy považuji za škodlivou a nebezpečnou.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …