Jiří Bezák: Vedení České televize musí být potrestáno

30.11.2014 12:00

To co předvedla Česká televize v poslední době především na poli Zpravodajství je více než skandální! Poslední kapkou je bulvární ponižování Prezidenta České republiky Miloše Zemana před českou veřejností a světovými médii.

Jiří Bezák: Vedení České televize musí být potrestáno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

KONEC CENZURY NA ČT Z NAŠICH PENĚZ VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ BRZO NASTANE, KDYŽ POTÁHNEME VŠICHNI ZA JEDEN PROVAZ!

Přidejte se vážení spoluobčané ke komunitě STOP koncesionářským poplatkům pro válkychtivou Českou televizi! Sdílejte!

Odůvodnění:

Česká televize dlouhodobě dává přednost válečné rétorice v ukrajinské krizi. Veřejnoprávní médium, kterým má Česká televize být, je povinno dodržovat zákony České republiky a morální a etické normy, platné v každé slušné společnosti. Propagace nárůstu politického napětí ve vztazích USA a EU na jedné straně a Ruska na straně druhé je jedním z hlavních prohřešků České televize jako zpravodajského veřejnoprávního média. Veřejnoprávní médium by mělo naopak odolávat pokušení přilévat do studené války mezi mocnostmi "oleje a přikládat polínka" na rozhořívající se konflikt.  Veřejnoprávní médium má zabránit tomu, aby se navozovala situace, kdy občané budou, právě díky neobjektivitě jmenovaného média, propadat skepsi, depresi a přesvědčení, že to nemůže dopadnout dobře. Česká televize se zhostila svého úkolu a poslání ve zpravodajské práci kulantně řečeno na pětku, psáno ve školské hodnotové stupnici. Médium s takovým přesahem, jakým naše Česká televize bezesporu je, má morální a etické povinnosti, z nichž vyplývá, že má stát v čele mírotvorných sil světa a ne stát se hlásnou troubou válečnických štváčů, připomínající spíše válečnou Goebbelsovu propagandu.

Česká televize se zařadila mezi bulvární média, která, aby zvýšila svou upadající sledovanost, za každou cenu se snaží skandalizovat osobnosti, které vybočují z hlavního světového proudu. Není to pouze případ poslední skandalizace prezidenta, cenzury jeho projevu nebo neobjektivní kritiky jeho návštěvy například v Číně. Objektivně je nutno přiznat, že se ČT svezla na vlně kritiky prezidenta za jeho Hovory z Lán, přenášené dalším veřejnoprávním médiem Českým rozhlasem.  K projevu pana prezidenta lze mít mnoho výhrad, ale to, byť zazněly i vulgární výrazy, nikoho neopravňuje a už vůbec ne veřejnoprávní médium skandalizovat nebo pranýřovat hlavu státu. Domnívám se, že i náš první pan prezident Masaryk by byl velice pohoršen nad tím, jak naše veřejnoprávní média znevažují prezidentský post.

Závěrem lze dodat pouze jedno. Vedení České televize se musí zodpovídat ze svého zpronevěření se poslání, které mu bylo dáno zákonem, morálními a etickými normami obecně platnými pro veřejnoprávní média a důvěrou občanů ČR - diváků - KONCESIONÁŘŮ, kteří měsíčními poplatky štědře dotují fungování televizní instituce. Prezident ČR je odpovědný občanům ČR, kteří jej volili a ne České televizi! I Česká televize nese svůj díl odpovědnosti za to, že česká politická scéna není ideální a je taková, jaká je - obhroublá a i vulgární. Její vinou však nezazněla naopak například má slova o Přímé demokracii, o občany vyvolatelném celostátním referendu a odvolatelnosti zvolených politiků. Tady má Česká televize obrovské rezervy, které by ji tu sledovanost naopak zvýšily. Ono totiž kritizovat a dehonestovat prezidenta je pro vedoucí činitele ČT asi jednodušší, než pozvat do studia spoluobčany, kteří mají nějakou vizi, která by mohla posunout Českou republiku a společnost kupředu. Vyprázdněnost současné politiky tak neobjektivní veřejnoprávní médium pouze umocňuje a dostává se dále do vleku negativně naladěných sil - sil války a ničení. My, občané ČR, jsme většinově pozitivně naladění lidé, kteří chtějí pro své děti a vnuky blaho, mír, štěstí a zdraví. A to je jediné, co tento LIDSKÝ SVĚT může zachránit před jadernou zkázou, před sebezničujícím se iracionálním chování světových politických elit Západu a Východu.

Svět a život na něm je totiž jen jeden, jedinečný a neopakovatelný!

Krásné a radostné vánoce a šťastný nový rok 2015 přeje všem LIDEM DOBRÉ VŮLE Jiří Bezák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezák - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…