Jiří Vyvadil: Merkelová odchází, Kurz nastupuje…

01.11.2018 14:42

Je téměř idiotské tvrdit, že Angela Merkelové přinesla Evropě stabilitu a mír. Za podporu násilného puče ke svržení demokraticky zvoleného prezidenta Janukoviče by se naopak západní představitelé měli odpovídat před Mezinárodním trestním tribunálem v Haagu. Občanská válka, kterou Západ vyvolal a která boří na východní části Evropy je trestuhodná.

Jiří Vyvadil: Merkelová odchází, Kurz nastupuje…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Ale budiž stalo se. Mělo být poraženo Rusko a to je dnes v geopolitickém smyslu světovou velmocí, bez které se jen těžko odvíjejí a rozhodují události v podbřišku Evropy Blízkém východě.

Ukrajina a říkal jsem to od počátku je rozvrácenou zemí a spravedlivě. Ten výsledek si zasloužila. A je nepochybné, že z hlediska západních velmocí kromě USA Merkelové Německo nese hlavní vinu.

Porážka Západu v Ukrajině je profylaktická. Těch válek, které Západ po roce 1989 zahájil bylo tolik jako nikdy dříve. I proto Západ a Evropa, která poslouchala Merkelovou jako uhranutá, musí být poražen. Prostě: Už žádnou válku.

Evropa potřebuje mír.

Zatímco Merkelová válku proti Rusku z hlediska hráčů Evropy odstartovala a právem by jí to měl někdo spočítat, Sebastián Kurz chce most s Ruskem a mír.

Jistě, není jediný: Zrušit sankce chtějí dnes také Italové a přibývá zemí, které si říkají: …. A to je jako budeme držet ještě 20 let?

Ale Kurz dnes zároveň jako kancléř Rakouské republiky prohlásil, že Rakousko nepřijme pakt OSN o migraci, protože podle Kurze ohrožuje suverenitu země.

V každém případě, kromě ruské otázky, migrační otázka je tou, kterou dramaticky vyvolala svou Willkomenpolitik Angela Merkelová a která drtivě a mnohostranně Evropu mění.

Mimochodem, byl to právě Sebastian Kurz, který jako „pouhý“ ministr zahraničních věcí Rakouska drze proti vůli Merkelové zastavil balkánskou cestu…

Nastává čas přestat poslouchat německé kancléře či francouzské prezidenty. Neumí zpravidla zvládnout situaci ani ve svých zemích a mnohé se jim bortí.

Naopak střední Evropa ač často Bruselem napadána, je daleko stabilnější.

Proč se v jistém pomyslném okruhu nevracet k tomu, zda Středoevropská unie v tom nejširším pojetí, blížícím se bývalým hranicích Rakouska –Uherska, ovšem tolerantně a inteligentně by neměla být myšlenkovým motorem Evropy.  Francie ani Německo už na to nemá. Mladý Kurz určitě ano.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…