Tam jsem Němcům vypravoval o nestandardním vánočním jídelníčku „kapr s knedlíkem a bramborovým salátem“ a vybízel je, jestli by to nechtěli zkusit. Byli pro každý experiment.
Když přišel číšník a já mu přednesl neobvyklou objednávku, smažený kapr, knedlík a bramborový salát, reagoval s netržní přímostí:
“Ale pánové, to je přeci pitomost“.
Během další diskuse se ale nechal přesvědčit, že alespoň v jedné rodině v Čechách se to takhle jí a že by měl jednat podle zásady „náš zákazník, náš pán“.
Budvar („Budík“) Karlovy Vary
Když jsem jezdíval (zase „za totáče“) jako průvodce do Karlových Varů, sedávali jsme v restauraci Budvar.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV