Miroslav Josef Bezecný: Quo vadis socani?

03.08.2022 21:33 | Komentář

Stalo se již takřka módním trendem, že socdemáci, především "slavní nejvyšší" se předhánějí, kdo bude druhého i třetího nejvíce pomlouvat. Uvědomují si, jak tím ČSSD škodí?

Miroslav Josef Bezecný: Quo vadis socani?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

Nebudu zde uvádět všechna trapná hesla, která používají. Hlavním bodem jejich projevů je sebemrskačství a litování sama sebe. Proč? Je nejvyšší čas toho nechat! Před více než dvaceti lety nám totálně vyhořel byt. Zůstalo nám jen to, co jsme měli na sobě. V té době zrovna pojišťovna "přepracovávala" pojistné smlouvy. A neposlala nám složenku. Nikdo nám neřekl, že stačilo jen vzít na poště jakoukoliv složenku a zaplatit pojistné. Nedostali jsme vůbec nic, i když jsme byli pojištěni mnoho let. Navíc v té době mě záchranka odvezla večer do nemocnice. a ráno jsme vyhořeli. Týden jsem byl na kapačkách, a manželka se bála mi to říci, aby se mi nepřitížilo. Řekla mi to až večer před tím, než mě z nemocnice propustili. Do té doby byla manželka s dětmi u kamarádky. Chodila po městě a lidé ji patřičně "litovali" "To je neštěstí, to je neštěstí." Manželka hned slzičky a lidé byli spokojeni.

Pak jsem se vrátil já. Když mě sousedé zastavovali, aby mi projevili "účast", řekl jsem. "Ano, je to neštěstí, ale nikomu se nic nestalo a máme čtyři zdravé ruce. Však my se z toho dostaneme." A hned jsem byl veřejný nepřítel, protože jsem neprojevil patřičnou pokoru a lítost.  I starosta města si mě zavolal "na kobereček". Že si na mne lidé stěžují, protože jsme vyhořeli, a já se směji. Řekl jsem mu jen: "Pane starosto, mne jen tak někdo na kolena nedostane!" Na to mi odpověděl: "Vlastně máte pravdu." A najednou nás sousedé přestali litovat, a začali nám naopak pomáhat. Radnice nás ubytovala v místním penzionu, lidé nám pomáhali odklízet trosky, jeden soused, který měl "sekáč", nám přinesl dvě obrovské tašky oblečení. Do dnes mám to jedno sako schované, abych si připomínal lidskou solidaritu.

Co tedy dnes dělají představitelé ČSSD? Stále se jen litují. Není nejvyšší čas toho nechat? Jsme stále silná a bohatá strana, s kvalitními a vzdělanými lidmi. Nač tolik pesimismu. Je na čase ukázat na ty, kdo naši stranu takto nesmyslně zadlužili. Jejich jména známe. Ale především, a to v první řadě - přestat pod cenou rozprodávat stranický majetek. Je to majetek nás všech socanů. Zapomínají na to, že tento majetek vytvořili naši dědové a pradědové. Mohu si dovolit to napsat, protože můj děd byl prvorepublikový člen naší strany. A také to, že naši předkové zakládali ČSSD  v podstatě jako podpůrný spolek stejně smýšlejících lidí. Jak  může o majetku ĆSSD rozhodovat jen hrstka "vyvolených?!

Miroslav Josef Bezecný, člen ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…