Oldřich Fischer: Předpoklad pro výkon získané funkce

29.09.2021 10:02 | Komentář

Každý občan, když nastupuje do nového zaměstnání tak musí jít k lékaři absolvovat vstupní prohlídku. Jestliže pracující občané platí volený státní aparát, tak už před volbami, by měli vědět, zdali po zvolení budou (například poslanci, senátoři atd.) schopni pracovat.

Oldřich Fischer: Předpoklad pro výkon získané funkce
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: psací stroj

Kdokoliv je na seznamech kandidátů jakékoliv strany (nebo hnutí), tak u svého jména by měl mít posudek od lékaře.

Anketa

Od jakého věku by měl mít český občan právo volit?

11%
72%
hlasovalo: 22357 lidí
Vzhledem na vidinu tučných, leckdy až neuvěřitelných  prebend, by si lékařské posudky měl každý zaplatit sám. Posudek by měl odrážet  závažnost nastupující práce. Například řidič soupravy metra nese zodpovědnost za desítky lidí. Poslanec nesoucí odpovědnost za miliony lidí by měl mít minimálně stejný stupeň lékařské prohlídky. Šoféři mají, pokud vím též po určité době přezkoušení. Veřejní pracovníci by měli chodit, snad jednou za dva roky, k psychiatrovi. Ten by vydal dobrozdání o schopnosti vyšetřovaného dál vykonávat veřejnou funkci. Kdyby dotyčný neobstál, okamžitě by s funkcí končil. Neuvedení zdravotního stavu na kandidátce do voleb by mělo automaticky vyškrtnout kandidáta z voleb. Stejně tak uvedení nepravdivých údajů. Měl by též následovat citelný finanční postih. Rovněž by na kandidátce muselo být uvedeno, jestli je to jeho první strana, nebo které strany už vystřídal a dobu v nich a vykonávané funkce. Zatím si z údajů na kandidátních listinách dělají psinu. O zdravotním stavu kandidáta tam není nic. Dosavadní popsaná činnost pracovní je spíše směšnou hádankou. Jsem: zastupitel, finančník, učitel (asi v mládí), analytik, mgr. , starosta, prezident, předseda a podobné nehoráznosti. Doba výkonu funkce není nikdy uvedena. To je škoda potištěného papíru. Samozřejmé též by měl dopředu každý občan vědět v kolika správních radách kandidát už je a kolik dalších zaměstnání bude jako třeba poslanec ještě mít. Nedozví- li se občan tyto skutečnosti včas, znamená to pro něj, že by takovéhle kandidáty vůbec neměl volit. Udělá-li si z toho legraci celá strana, tak by ze soutěže měla být hned vyškrtnuta celá. Potom to lze pociťovat jako zákeřný podvod na voličích. Pak by mělo mít práci Vnitro.

Samostatným problémem je orientace například poslance. Jestliže podniká (nebo kdokoliv z jeho rodiny) v cizí, nebo v cizích zemích. Podniká třeba ve Francii, jeho syn je Švýcar. Půl rodiny jsou Američané, nebo žijí v Anglii, děti studují v Dánsku atd. Též kandidát pracuje léta v jiných zemích například v Německu (ministryně Válková a nejrůznější kandidáti jiných stran. Takový zastupitel inklinuje protěžovat tu zemi, kde si vydělává. Třeba asi jako Američan Vondra. (Chce v Čechách americkou vojenskou základnu.) To že řada lidí může mít dvojí ( možná trojí) občanství, (viz hejtman Ráth), ( Izraelec) vede občany k nedůvěře k takovým zastupitelům. O tom, že jsou třeba i Američané (viz. mladý Diensbier), se občané dozvědí spíše omylem. Nebo to někde prosákne. Rozhodně se to občané nedozvědí před volbama. Doporučoval bych, volit raději z křišťálové koule. Volební seznamy dát do Sběrných surovin. Už před volbama. Určitě bychom na tom netratili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…