Rudolf Mládek: Vláda Babiše

09.10.2018 18:51

Marketingový expert Martin Jaroš na svém facebookovém profilu tvrdí, že po komunálních volbách začal Babišův odchod z politiky. „Příští vládu už nesestaví,“ prorokuje Jaroš.

Rudolf Mládek: Vláda Babiše
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Prognóza Jaroše má ale dvě roviny. Tou první je fakt, že ANO je etablované v krajích i městech a minimálně čtyři roky se nic moc dít nebude. O odchodu ANO se tedy hovořit nedá.

O sestupné tendenci ANO napoví až volby do Europarlamentu, kde jistě efekt „Jourová a Telička“ bude pro ANO brzdou, obdobně jakou se v Praze stala Krnáčová. Ale při známé až fascinující píli Babiše a téměř neomezených zdrojích se hnutí ANO odepsat předem jen tak nedá.

Zajímavější situace může nastat kolem vládního dění. Dvě sebevražedné strany, tedy ČSSD a KSČM si zvolili spolupráci s hnutím ANO a „odměna“ je za to stihla přímo ukázková. Hnutí ANO přebralo jejich voliče a obě strany utrpěly v posledních volbách debakl. Pokud by se obě strany rozhodly, že ČSSD odejde z vlády a KSČM stáhne svou podporu, tak sestavení třetí vlády bude mít Babiš hodně těžké. I bez ohledu na to, že je to právě předseda Poslanecké sněmovny Vondráček (ANO), který prezidentu Zemanovi svůj návrh předloží. Pokud ODS vytrvá v odmítavém postoji a Piráti také, pak Babišovi zbývá jen z komunálních voleb vypráskaná SPD Tomia Okamury, ale k součtu 101 se ti dva opět nedopracují.

„Proroctví“ Jaroše proto může být velmi trefné a reálné. Ukazuje se, že jakékoliv spojení s hnutím ANO je pro každou stranu či jiné hnutí polibkem smrti. Pokud to šéfům stran a hnutí dojde, zůstane Babiš sám. A pak už mu nepomohou ani miliardy…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …