Václav Hošek: Veselé Vánoce, pane Písaříku

19.12.2021 10:02 | Komentář

Mám veliké štěstí, že jsem neviděl v televizi plačícího pana Písaříka. Plačícího nad tím, že musel poslat do háje zelenýho skoro milion klientů, kteří se mu celé roky skládali na jeho prebendy.

Václav Hošek: Veselé Vánoce, pane Písaříku
Foto: Reprofoto: Novinky.cz
Popisek: Jiří Písařík na tiskové konferenci

 Nejspíš by mi srdce nad tím nešťastníkem usedalo tak, až bych se sám žalem rozplakal. Ale ono snad nebude tak zle, milý pane Písaříku. Prachy už jsou určitě ulité někde v Bermudském trojúhelníku, tak jaképak s tím štráchy. Hlady přece neumřete. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí

Tak ještě pár čísel. Od posledního vyúčtování za elektrickou energii jsem firmě Bohemia Energy zaplatil na zálohách celkem 2 150 Kč a vzhledem k tomu, že jsem přes léto téměř nebyl doma, spotřeboval jsem bratru tak asi 20 kilowat. A od té doby, co mi tato firma jednostranně vypověděla smlouvu, uplynulo takřka čtvrt roku a ticho po pěšině, vyúčtování žádné. Takže, sumasumárum, jedna kilowata za stovku. No, neberte to, takovou láci neobyčejně výhodnou. Škarohlíd by možná řekl zlodějna. No, nevím, mně to přijde spíš jako trestný čin podvodu, ovšem vzhledem k výši mé škody se jedná o pouhý přestupek. Tak co tomu říkáte, skoro milion přestupků za pár měsíců. To by snad nezvládli všichni naši nepřizpůsobiví ani za deset let, a jak na ně kdekdo nadává.

Já vím, mé dva tisíce vás zrovna dvakrát nevytrhnou, pane Písaříku, ale můžete za ně dětem aspoň koupit nějaké dárky. Nic moc, já vím, ale nebudete mít úplně nejchudšího Ježíška v Čechách. A kdyby každý z vašich klientů tratil jen polovinu toho co já, je to miliarda, a ta už za to stojí, ne?

Pokud tenhle článek čte nějaký poctivý Písařík, pak se předem omlouvám. A omlouvám se taky panu Písaříkovi z Básníků, ten rovněž za nic nemůže. Já si ovšem na jméno Písařík už příště dám dobrý pozor a nekoupím od něj ani děravou fusekli.

Tak veselé Vánoce, pane Písaříku. A neplačte. S miliardou v tajné kapse se přece dá žít.

P.S.

Krátce poté, co vyšel tento článek, zaslala mi Bohemia Energy konečně vyúčtování a celkem v pořádku. Vida, že by náhoda? Budiž, ale nešlo to dřív, vážení?

Tak nakonec přece jenom šťastné a veselé. A vám též. A polepšete se, lidi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…