Vladimír Pelc: Devótní Bělobrádek

27.05.2017 8:40

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) na počátku června navštíví sudetoněmecký sjezd v Augšpurku. Formy kolaborace jsou různé. A může být kryta i frázemi o spolupráci. Ano, je to spolupráce: Nečestná.

Vladimír Pelc: Devótní Bělobrádek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Myslím, že je na místě položit si otázku Proč v tomto roce P. Bělobrádek přímo manifestačním způsobem a v předstihu informuje veřejnost o své cestě k sudetům? V minulých letech Daniel Herman i P. Bělobrádek takové návštěvy tajili, veřejnost se o nich dověděla až po konání sjezdů; nebyli sami – tak se několikrát vyznamenal kupř. i Marek Ženíšek, místopředseda TOP 09.

Důvod je jednoduchý: Sudeti a jejich pátá kolona v naší zemi a zejm. vládě ČR si jsou již pevní v kramflecích, jsou přesvědčeni, že mají pro své požadavky u české vlády a ve sdělovacích prostředcích, které si mnohdy koupili (nebo si koupili alespoň jejich redaktory), oporu, domnívají se, že tajit nic nemusejí a mohou se ke svému úsilí o revizi výsledků druhé světové války přihlásit hlasitě a manifestačně.

Tvrzení ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD), že P. Bělobrádek na sjezd sudetů nejede jako zástupce české vlády, ale že se ho zúčastní jako předseda KDU-ČSL v rámci spolupráce s partnerskou CSU, je blbost: P. Bělobrádek je místopředsedou vlády ČR, není v tomto směru osobou soukromou; soukromě si může akorát tak sít mrkev na své zahrádce. Pokud člen vlády jakkoli vystupuje ve veřejném prostoru s veřejnou medializací, je politikem, reprezentantem vlády ČR. Navíc všechny sdělovací prostředky sudetů, a nejen ty, i sdělovací prostředky pražské kavárny, budou o jeho devótní cestě na sudetský sjezd informovat v tom smyslu, že to je cesta místopředsedy vlády České republiky. A sudeti se budou tetelit blahem a vyslovovat jistotu, že na jejich příští sjezd přijede už samotný český premiér. Pokud jím bude Bohuslav Sobotka, t. č. premiér za soc. dem., tak se určitě dočkají.

Vyskytly se názory, že minulost je po 70 letech uzavřena a už nebude zatěžovat a omezovat vztahy obou zemí (Petr Gazdík, STAN; Marek Ženíšek, TOP 09);ale to je omyl: Sudeti omezují vztahy obou zemí svými majetkovými požadavky na nás a svou snahou o návrat do období po mnichovské zradě.

Sjezdy sudetů jsou sjezdy politického občanského sdružení. Na ně mohou z ČR jezdit jen zástupci obdobných politických sdružení − pokud na to mají žaludek; nikoli členové vlády ČR.

Pavel Bělobrádek na 68. sudetoněmeckém sjezdu v Augšpurku, který se uskuteční 3. a 4. června, přednese projev. Už před dvěma lety poslal na sjezd sudetů video se svou zdravicí; sudeti ji tehdy přivítali potleskem. Nepochybně i nyní budou P. Bělobrádkovi tleskat.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…