Zdeněk Lanz: Miloš Zeman stmelující aneb všichni na jednoho

17.01.2018 12:35

Od nástupu Miloše Zemana do funkce prezidenta republiky jsme stále častěji a hlasitěji slýchali, že „Miloš Zeman není mým prezidentem“, „prezident Zeman rozděluje společnost“, „Zeman nám dělá ostudu v zahraničí“,“ prezident nás táhne na východ“, až po páteční výkřik „Zeman je Putinova děvka“ ve volební místnosti.

Zdeněk Lanz: Miloš Zeman stmelující aneb všichni na jednoho
Foto: Repro ČT
Popisek: Miloš Zeman po 1. kole prezidentských voleb

Zejména proklamace, že Zeman rozděluje společnost, se  před letošními prezidentským volbami stala téměř povinnou výbavou Zemanových protikandidátů.  Mnozí lidé   jaksi pozapomněli, že když v listopadu 1989 na náměstích našich města zvonili klíči, provolávali mj. i heslo „svobodné volby“. Ty  jsou hlavním mechanismem zastupitelské demokracie, v našem konkrétním případě přímé volby prezidenta republiky. Lidé – voliči si v nich svobodně vybírají z kandidátů, případně se voleb beztrestně neúčastní.  V poslední době však ve světě, a u nás to začíná platit také,  když ve svobodných volbách zvítězí někdo jiný, než koho jsme si vybrali my, nechceme  jeho legitimitu uznat. Že by se nám  stýskalo  po jednotné kandidátce Národní fronty?

Možná, že i přesto se chtěl Miloš Zeman, alespoň  zpočátku svého mandátu, skutečně pokusit o stmelení společnosti. To se mu však zjevně nepodařilo, ale ani podařit nemohlo. To prostě v „normální“ mírové době nejde. Lidstvo už je takové, že mají jednotliví lidé na ledacos diametrálně rozdílné názory.

Co se mu ale podařilo dokonale je to, že  stmelil pražskou kavárnu, havlisty, sluníčkáře, pražskou havlérku, nebo jak se těm všem jedině spravedlivým  říká, rusofoby, „presstituty“, „Zemanobijce“, bruselské poskoky, „majitele“ některých neziskovek, některé umělce, vědce a duchovní,  některé   politiky a diplomaty,….abych snad někoho  opomenutím neurazil.

Všichni Ti volili někoho jiného, jen ne, prokristapána, toho „ožralu, lháře, hulváta, kolaboranta, sráče“1), jak prezidenta republiky neuctivě a urážlivě nazývají  někteří naši „vážení“ spoluobčané.

Už před prvním kolem voleb se Zemanovi protikandidáti domlouvali, že když nepostoupí do  druhého kola oni, podpoří postoupivšího kandidáta, hlavně proti Zemanovi.

A v sobotu odpoledne, když už bylo jasné, že Zeman kromě  Drahoše všechny ostatní protikandidáty s drtivou převahou porazil, začali tito pánové ve svých televizní vstupech doporučovat svým voličům volit  Drahoše.

„Jeden za všechny, všichni za jednoho“, chtělo by se zvolat známé džentlmenské heslo čtyř nerozlučných přátel - mušketýrů.

Ale kdeže, u nás teď platí „všichni na jednoho“.

Jen aby se „hoši“ nepřepočítali.

Poznámka autora 1) Neuctivé a urážlivé výrazy o prezidentovi republiky jsou veřejně dostupné na internetových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…