Cabrnoch (ODS): O nevhodných surovinách v polském potravinářství máme dost důkazů

22.04.2012 16:35

Poslanecký klub ODS se obrací na všechny polské poslance Evropského parlamentu s naléhavou žádostí o podporu předávání informací vztahujícím se k bezpečnosti potravin.

Cabrnoch (ODS): O nevhodných surovinách v polském potravinářství máme dost důkazů
Foto: cabrnoch.cz
Popisek: MUDr. Milan Cabrnoch

"Z veřejných zdrojů máme mnoho informací o tom, že některé polské podniky použily pro výrobu potravin suroviny, které nejsou pro výrobu potravin vhodné," uvedl v dopise europoslanec Milan Cabrnoch, který zastupuje Českou republiku ve výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin.

Polská vláda má údajně seznam výrobců, kteří nevhodné suroviny použili, ale odmítá tento seznam poskytnout vládě České republiky. Taková porucha komunikace je v zásadním rozporu s principy bezpečnosti potravin na společném trhu EU. V důsledku vede k obavám českých spotřebitelů kupovat veškeré potraviny polské produkce a poškozuje všechny polské výrobce potravin.
 
Europoslanci ODS žádají své polské kolegyně a kolegy, aby předání konkrétních informací mezi polskou a českou vládou podpořili. Otevřená komunikace a bezodkladné předání informací o nebezpečných potravinách je nezbytnou podmínkou vzájemné důvěry. Je v zájmu českých spotřebitelů i v zájmu polských výrobců potravin.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…