Crha (ODS): Populistická petice vinaře před daní neochrání

18.04.2012 17:45

Členové jihomoravské ODS hodlají proti návrhu ministerstva financí bojovat prostřednictvím svých zástupců ve sněmovně.

Crha (ODS): Populistická petice vinaře před daní neochrání
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Rozhodla o tom regionální rada ODS na svém včerejším zasedání. Kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha se tak nepřipojí k petici proti zavedení spotřební daně z vína.

„Jsem přesvědčen, že jedině jednáním na vládní úrovni jsme schopni zavedení spotřební daně z vína zabránit. Chci proto poděkovat našim poslancům, že nás v tomto boji podpoří,“ uvedl Jiří Crha.

Samotnou petici považuje jihomoravská ODS spíše za populistické gesto, které problém rozhodně nevyřeší. „Myslím, že nyní je potřeba jednat, a ne sepisovat deklaratorní petice. Ministr financí moc dobře ví, kolik lidí jeho návrh popudil a obávám se, že obdrží li jejich jmenný seznam, jeho postoj to neovlivní. Právě z tohoto důvodu svůj podpis k petici nepřipojím.“ doplňuje Crha.

Jihomoravská ODS oslovila s žádostí o podporu přímo premiéra Petra Nečase. Úvodní jednání již proběhlo a pan premiér přislíbil, že se bude celou záležitostí společně s jihomoravskými poslanci zabývat.

Ing. Jiří Crha
Kandidát ODS na hejtmana

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

12:16 Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

Odmítáme prodlužování zkušební doby a zkracování výpovědní doby, odmítáme výpovědi e-mailem, žádáme …