Farský (TOP 09): Zajímá Vás, za co se utrácí Vaše peníze?

15.04.2012 17:31

Před několika dny jsem zveřejnil svůj záměr prosadit v ČR centrální registr smluv, v němž budou zveřejněné všechny smlouvy, uzavřené s veřejným sektorem na všech úrovních (vláda, ministerstva, kraje, města, obce…).

Farský (TOP 09): Zajímá Vás, za co se utrácí Vaše peníze?
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Účinnost přitom bude navázána na jejich zveřejnění. Tj. co nebude veřejné, nebude existovat. Inspirací mi je Slovensko, kde registr smluv funguje od počátku roku 2011. Aby nebylo možné se této povinnosti jednoduše vyhnout, bude dále povinné zveřejňovat pro zmíněné subjekty i objednávky a faktury. I to na Slovensku už funguje.

V tuto chvíli finalizujeme přípravy legislativního textu zákona, který centrální registr smluv a zveřejňování faktur a objednávek zavádí v České republice, a který předložím společně s dalšími oslovenými poslanci Poslanecké sněmovně ke schválení.

Jsem si vědom nezbytnosti maximální kvality předkládaného návrhu. A protože víc hlav víc ví a zákon má sloužit všem, dávám tento návrh zákona k dispozici Vašim připomínkám.

Předem za ně děkuji.

Své připomínky prosím směřujte na mail farskyj@psp.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Farský - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…