Hašek: Kolik statečných má Karolína Peak? Je to jedno

18.04.2012 20:31

Je úplně jedno, jestli bude „peakovců“ šest nebo devět, jestli vyhrají „bártovci“ či „peakovci“ či jestli bude mít vláda Petra Nečase většinu jednoho, dvou, tří či čtyř a půl hlasu.

Hašek: Kolik statečných má Karolína Peak? Je to jedno
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Podstatné totiž je, zda odchodem Karolíny Peak a jejích sedmi či kolika statečných získá tato vláda na legitimitě. A odpovědí je dle mého názoru, že nikoli.

Vláda Petra Nečase klesla na pověstné dno politické kultury a důkladně, jeden po druhém, zatlouká poslední hřebíčky do rakve důvěry občanů v politiku. Jakkoli se po každém dalším problému či krizi vlády Petra Nečase zdálo, že již nemůže být hůře, vládní strany znovu a znovu zhoršují obraz politiky před občany.

Poslední kapitolou tohoto více než smutného příběhu je pak současný boj Karolíny Peak proti destrukci a vydírání. Co na tom, že hlavním nástrojem tohoto boje proti destrukci je destrukce poslaneckého klubu Věcí veřejných. Její přeběhnutí (protože o nic jiného než tradiční přeběhlictví se zde nejedná) je ODS a TOP 09 vyzdvihováno jako sympatické a odvážné gesto a všichni přeběhlíci jsou nyní, namísto obvyklých konstruktivních poslanců, nazývání odpovědnými a odvážnými. Myslím, že někdo jiný by krok „peakovců“ nazval spíše tancem na hrobu Víta Bárty než odvážným krokem, ale to je na této smršti ubohosti a trapnosti ten nejmenší problém.

Tato země potřebuje nové volby a novou vládu, která musí obnovit důvěru lidí v systém politických stran, tak vážně narušený skandály vlády a Věcí veřejných. Každý další den, kdy budeme všichni přinuceni sledovat, zda se podaří přemluvit, přetáhnout, ukecat či kdoví co horšího, dostatečný počet poslanců, aby pánové Nečas s Kalouskem disponovali „bezpečnou většinou“ v poslanecké sněmovně, je pro Českou republiku ztracený. Naše země potřebuje novou a legitimní vládu, schopnou provádět opravdové a hlavně spravedlivé reformy, nikoli bezmyšlenkovitou improvizaci, vznikající pouze proto, aby opodstatnili setrvání ministrů v jejich křeslech. Již to tak vnímají snad všichni, ovšem s výjimkou s ministrů vlády Petra Nečase a zatím neznámého počtu poslanců.

Michal Hašek, 1. místopředseda ČSSD

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Kudy chodil, tudy lhal,  Stanjura se jmenoval

14:04 Kubisková (Přísaha): Kudy chodil, tudy lhal, Stanjura se jmenoval

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k až pětinásobnému zvýšení daně z nemovitostí