KSČM: Jen volební úspěch KSČM bude zárukou důsledných změn

27.03.2013 4:30

5. zasedání ÚV KSČM dne 23. 3. 2013

KSČM: Jen volební úspěch KSČM bude zárukou důsledných změn
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vojtěch Filip při volbě vedení strany

Pravicová vláda vedená P. Nečasem od svého vzniku po celou dobu svého trvání nebyla, není schopna a nechce kvalifikovaně a efektivně řešit stěžejní problémy České republiky. Naopak svou neschopností a nekompetentností, podivnými personálními a korupčními kroky zhoršuje ekonomickou a sociální situaci země. KSČM si na rozdíl od současné vládní koalice uvědomuje nutnost důsledných změn.

I přes naléhavost nových řešení a slovně ostrou levicovou kritiku stávající situace ČSSD neodmítá uzavření koalice s případnými liberálními či konzervativními silami působícími v České republice či dokonce novou opoziční smlouvu, která by znamenala ustoupení od vlastního volebního programu a popření základních hodnot, jež nyní ČSSD navenek hlásá. Došlo by tak k dalšímu volebnímu podvodu na voličích.

Cílem KSČM je demokratická změna směrem k sociálně spravedlivé společnosti - socialismu. První krok je nastolení principu poctivé správy a neoddělitelně též sociální odpovědnosti státu. Je nutné především nastartovat ekonomiku a na základě jejího růstu docílit snižování nezaměstnanosti. Rekordní nezaměstnanost nejenže ničí životy statisíců lidí, ale také devastuje veřejné finance.

KSČM odmítá zvyšování daňového břemene, vedoucí jen k dalšímu zdražování. Zasazuje se o změnu vládní daňové politiky a skutečnou racionalizaci veřejných financí. KSČM proto prosazuje spravedlivé rozdělení daňového břemene, s motivačními účinky pro zvyšování zaměstnanosti a vytváření vhodných podmínek pro strategické investice. Ke stabilitě veřejného pojištění by mělo přispět zvýšení platby za státního pojištěnce. Vládu k tomu již vyzvala tento týden Poslanecká sněmovna PČR na návrh KSČM.

Nadějí jsou volby do Poslanecké sněmovny PČR, ve kterých by občané vyjádřili svobodně a demokraticky svou vůli po změně a zvolili si cestu ze současného politického marasmu. Proto KSČM již dnes finišuje přípravu celorepublikového volebního programu jakožto východiska pozitivní změny ve prospěch neprivilegovaných vrstev občanů České republiky.

Jen volební úspěch KSČM bude zárukou důsledně levicových a komplexních změn v souladu s aktuální vůlí většiny občanů České republiky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…