Klasnová: Kupčení s vládou odmítám. Rezignuji na místopředsedkyni sněmovny

23.04.2012 12:07

Prohlášení Kateřiny Klasnové k rezignaci na post místopředsekyně PSP ČR.

Klasnová: Kupčení s vládou odmítám. Rezignuji na místopředsedkyni sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Když se Věci veřejné po volbách 2010 staly jednou ze stran vládní koalice, získaly také post místopředsedy sněmovny a dosadily na něj mne. Po výrocích premiéra Nečase, že si nedokáže vládní spolupráci s VV nadále představit, jsem se minulý týden rozhodla na funkci místopředsedkyně sněmovny rezignovat. O správnosti mého rozhodnutí mne zcela ubezpečila slova premiéra, jež zazněla včera v Kramářově vile. Za další podporu této vlády, byť po vypovězení koaliční smlouvy ze strany ODS, by si směly Věci veřejné dle premiéra ponechat své sněmovní posty. Tím mým, ústavně nejvyšším, počínaje.

Odmítla jsem kupčení s vládou o hlasy poslaneckých přeběhlíků, odmítám i kupčení s vládou o funkce ve sněmovně. Svou rezignaci jsem před malou chvílí oznámila předsedkyni dolní komory Miroslavě Němcové a hned zítra ji sdělím na plénu sněmovny. Osobně, po odchodu VV z vlády, nevidím sebemenší důvod být zavázána této vládě postem místopředsedkyně sněmovny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu