Liška (SZ): Dokud nepřestane kácení, budeme pokračovat

05.08.2011 17:58

Členky a členové Strany zelených v čele s předsedou Ondřejem Liškou podpořili manifestaci proti nelegálnímu kácení na Šumavě, která dnes proběhla před Ministerstvem životního prostředí v Praze.

Liška (SZ): Dokud nepřestane kácení, budeme pokračovat

„Dokud nedojde k ukončení kácení a zahájení dialogu, budou zelení nadále podporovat blokádu. V případě, že bude ministr Tomáš Chalupa dále dělat mrtvého brouka a bude se snažit rozdrtit odpor za pomoci policejního násilí, nezbude než přenést pokojné protesty před ministerstvo a pokračovat v nich tam," prohlásil Ondřej Liška.

Ten ve svém projevu před protestujícími vyzval ředitele Správy Národního parku Šumava Jana Stráského k bezodkladné rezignaci. Kromě zelených podpořila pokojnou manifestaci také řada členů akademické obce a veřejného života, ale také občané Šumavy, kteří jsou proti kácení.

„Už dávno nastala doba, kdy by měl Jan Stráský odstoupit nebo být odvolán. To samé platí o ministrovi Chalupovi. Pokud neslyší hlasy mezinárodně uznávaných odborníků a akademiků a odmítá hlas občanské společnosti i lidí, kteří na Šumavě žijí, tak by měl sám odstoupit," prohlásil předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Více:
Liška varuje Chalupu: Připoutáme se ti tu pod oknem

##PROFIL 198##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…