Na kadaňském koupališti díky ČEZu čekají děti hrátky i na souši

17.05.2013 16:25

Rodina Oranžových a dalších hřišť od Skupiny ČEZ v Kadani má nový přírůstek. Je jím dětské interaktivní hřiště na místním koupališti, které se svého zprovoznění dočkalo v pátek 17. května.

Na kadaňském koupališti díky ČEZu čekají děti hrátky i na souši
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 

Na první návštěvníky si ovšem ještě počká až do 1. června, kdy začne plavecká sezona. Předání hřiště se zúčastnili starosta města Jiří Kulhánek a Otakar Tuček, ředitel Elektráren Tušimice a Prunéřov. Na výstavbu hřiště, které se nachází nedaleko, jak také jinak, dětského bazénu, přispěla energetická společnost rovným půl milionem korun.
 
„Město Kadaň je naším nejbližším sousedem a většina našich zaměstnanců v něm nebo jeho nejbližším okolí i trvale bydlí, mají zde své rodiny. Když k jejich dětem přidáte další stovky kadaňských dětí, z nichž mnozí především o prázdninách a během slunných víkendů tráví čas na místním koupališti, nemáte se prakticky nad čím rozmýšlet. Suché vyžití v podobě dětského hřiště mezi vodními plochami prostě chybělo, a tak jsme rádi na jeho realizaci přispěli. Přeji všem, aby si ho užívali co nejvíce a hlavně, aby jim k tomu přálo letní počasí. Samozřejmě nejen letos, ale i během let příštích,“ poznamenal během slavnostního otevření Otakar Tuček. Jak dodal, Skupina ČEZ se snaží být dobrým sousedem všude tam, kde působí, tedy i v lokalitách elektráren Tušimice a Prunéřov. 
 
V novém interaktivním areálu, který je kombinací plastu a dřeva, naleznou děti prolézací hrad se čtyřmi skluzavkami, malou horolezeckou stěnu, další prolézací domek se skluzavkou a stěnami k lezení a závěsné i pákové houpačky. „Jsme rádi, že se nám podařilo díky přispění Skupiny ČEZ zkulturnit koupaliště pro nejmenší. Dětské hřiště tu opravdu chybělo, navíc je v sousedství brouzdaliště, takže maminky ležící na dekách budou mít dokonalý přehled o svých ratolestech. Uvidí na ně z jednoho místa, ať už budou děcka ve vodě nebo právě na prolézačkách,“ uvedl starosta Jiří Kulhánek.
 
Kolem jednotlivých atrakcí je v současné době upravován písčitý povrch, aby děti při skocích, klouzání i nechtěných pádech skončily v měkkém. Před 1. červnem bude pochopitelně ještě všude posekána tráva. Dokončena bude i oprava brouzdaliště. „Chceme, aby se rodiče s dětmi u nás cítili co nejlépe, což je možné i za nemalého přispění Skupiny ČEZ,“ uzavřel Dušan Kučera, ředitel a jednatel společnosti Tepelné hospodářství Kadaň, která koupaliště provozuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…