Ouzký (ODS): Evropská regulace hluku na silnicích nesmí poškodit průmysl

17.04.2012 7:21

Stávající evropská regulace hlučnosti motorových vozidel nutně potřebuje modernizaci tak, aby zohledňovala technologický vývoj posledních let, rostoucí požadavky na ochranu zdraví a životního prostředí i potřeby průmyslu. Shodli se na tom účastníci workshopu, který v Evropském parlamentu spolupořádal zpravodaj pro danou legislativu a mluvčí klubu ODS pro životní prostředí Miroslav Ouzký.

Ouzký (ODS): Evropská regulace hluku na silnicích nesmí poškodit průmysl
Foto: Archiv
Popisek: Europoslanec za ODS Miroslav Ouzký v Evropském parlamentu

„Evropská komise předložila návrh nové legislativy v prosinci 2011, nyní jej bude projednávat parlament a rada ministrů,“ řekl Miroslav Ouzký.

„Jako člověka, který bude mít legislativu v Evropském parlamentu na starosti mě samozřejmě těší, že jsme v základních bodech našli shodu. I díky workshopu si zástupci Komise uvědomili, že materiál není dokonalý a potřebuje dopracovat tak, abychom našli optimální rovnováhu mezi zájmy občanů a průmyslu. Hlučnost silničního provozu je komplexní problém, který zahrnuje nejen motory, ale také pneumatiky, stav a povrch vozovek nebo otázku vyvedení hlavních tahů mimo obydlené zóny. Proto jsem uvítal účast nejen výrobců automobilů a pneumatik, ale i zástupců měst a odborníků ochrany veřejného zdraví,“ dodal po setkání Miroslav Ouzký.

MUDr. Miroslav Ouzký
poslanec EP
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…