Paroubek: Za svou práci v čele státu se nemám co stydět

19.04.2012 11:16

Odpověď na e-mail p. Kabátníka.

Paroubek: Za svou práci v čele státu se nemám co stydět
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Obdrželi jsme dopis p. ing. Kabátníka, který předsedu strany ostře a nevybíravě napadl. Jeho text i odpověď J. Paroubka přesto zveřejňujeme.

Text e-mailu p. Kabátníka:

Jste kretén. Útočit na vládu, že má menší deficit rozpočtu než plánovala, může v této situaci, pouze debílek, který dělal ekonoma v Restauracích a  jídelnách za bolševika, tedy vy. Nestojíte mi vůbec za jakýkoliv další  komentář nebo rozbor Vašich blábolů.

Ing. Jan Kabátník

Odpověď Jiřího Paroubka:

Milý pane inženýre,
zajímalo by mě, co umíte Vy, kromě celkem ubohých urážek na mou adresu.  Když jsem stál v čele vlády, růst hospodářství země převyšoval 6% (2005) a 7% (2006). Rostla výrazně i reálná průměrná mzda i důchody. Do země byl obrovský příliv zahraničních investic (v letec 2005 - 7 to bylo 21 mld. eur).

Také schodky státního rozpočtu byly z dnešního hlediska velmi přijatelné. Za rok 2005 byl schodek státního rozpočtu 56 mld. Kč (letos to bude nejméně 100 miliard; loni to bylo 120 mld. Kč a předtím přes 160 mld. Kč). A těch 56 miliard ještě tvořilo 46 miliard rozpočtových rezerv, které později cynicky zkonzumovala Topolánkova vláda k vylepšení svého hospodaření. A dalších 20 miliard z těch 56 miliard  moje vláda dala k úhradě ztráty Konsolidační agentury, který vznikl v důsledku činnosti dalšího vynikajícího ekonoma pravice V. Klause v devadesátých letech (kryly se tím dluhy ze zpackané transformace ekonomiky).

Za svou práci v čele státu či jako náměstek primátora pro finance se nemám co stydět. Byla velmi úspěšná. Jako pravicovému voliči Vám chci gratulovat k současné úžasné politické situaci, kdy vláda prakticky plynule přechází z jedné krize do druhé.

Nejspíše se již brzo dočkáme pádu současné vypečené Nečasovy vlády.

S pozdravem,
Jiří Paroubek

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…