Peake: Právě formulujeme náš program a stanovy, základ je ale jasný - zodpovědnost

21.04.2012 14:10

Prohlášení k protivládním protestům

Peake: Právě formulujeme náš program a stanovy, základ je ale jasný - zodpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Náš program je zodpovědnost

Každá politická strana či hnutí musí občanům i politickým partnerům předložit svou představu vzdálenějších i bližších cílů, jichž chce svým působením dosáhnout. Já a moji kolegové se nacházíme na konci jedné cesty a na počátku tvorby nového politického subjektu. V reakci na protivládní protesty a celkové rozčarování z politiky chceme krátce představit směr, kterým se hodláme vydat.

Naše vize, která nás spojuje a která byla i zásadním motivem našeho odchodu z Věcí veřejných, je jasná. Je jí zodpovědnost. Zodpovědnost vůči občanům této země, kteří od politiků očekávají naplňování předložených programů a vizí, věcnost a také schopnost domluvit se na společném řešení.

Nejsme a nechceme být věčnými indiány na válečné stezce, kteří co chvíli vykopou válečné sekery a používají je jako dorozumívací prostředek. Stále věříme, že nejen v politických koalicích, ale i v občanské společnosti je víc věcí, které nás spojují, než těch, které nás rozdělují.

V tomto okamžiku formulujeme náš program a stanovy. To klíčové slovo je ale už dnes jasné. Zodpovědnost. Zodpovědnost vůči mladým lidem a jejich budoucnosti, vůči starým lidem a jejich důstojnému životu, zodpovědnost vůči přírodě, přístupu ke vzdělání, zdraví, právu, podnikatelskému prostředí a správě této země.

Proto vyzýváme i ostatní politiky, aby se právě zodpovědnost stala tím klíčovým svorníkem, který nás spojí. Protože předčasné volby v této situaci nejsou zodpovědným krokem. Možná jsme na chvíli v rámci našich vnitřních rozporů přestali vnímat celkovou situaci v Evropě. Ale ekonomická krize nadále pokračuje. Situace v řadě evropských zemí je velmi složitá a my stále máme možnost předejít mnohem větším propadům, které naší zemi hrozí.

Je zodpovědné pokračovat v krocích, které vláda započala a které přes všechny nepříjemné dopady vedou k celkové stabilizaci a dlouhodobé udržitelnosti rozvoje naší země. Není to jen o naší politické, ale také normální občanské a lidské zodpovědnosti, kterou máme vůči naší zemi.
 
Karolína Peake, místopředsedkyně vlády ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karolína Peake

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…