Peake: Zrušení anonymních akcií je krok důležitý, ale ne tak zásadní

30.05.2012 13:18

Vláda schválila zákon o zvýšení transparentnosti akciových společností

Peake: Zrušení anonymních akcií je krok důležitý, ale ne tak zásadní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Vláda schválila zákon o zvýšení transparentnosti akciových společností, tedy zákon o faktickém zrušení listinných akcií na majitele. Kdo podobné akcie vlastní, bude muset do budoucna tyto akcie registrovat nebo ukládat u depozitáře.

„ Zrušení anonymních akcií je krok důležitý, ale určitě v boji s korupcí ne tak zásadní, jak se někdy prezentuje. Neřeší totiž možnosti, které komplikované vlastnické struktury firem skýtají,“ řekla Karolína Peake.

Za stejně důležité, ba důležitější místopředsedkyně vlády považuje dohodu, že spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem spravedlnosti připraví do konce roku další návrh opatření na rozkrývání vlastnické struktury společností, které se ucházejí o plnění z veřejných rozpočtů, například veřejnou zakázku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: LIDEM

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…