Sehnalová: Boj proti daňovým únikům je i bojem za udržitelné veřejné finance

21.05.2013 15:38

K odhlasované zprávě o boji proti daňovým podvodům, daňovým únikům a daňovým rájům.

Sehnalová: Boj proti daňovým únikům je i bojem za udržitelné veřejné finance
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

 

Na zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku se v úterý před jednáním Evropské rady hlasovalo o zprávě o boji proti daňovým podvodům, daňovým únikům a daňovým rájům. Podle zprávy v důsledku daňových podvodů, daňových úniků, vyhýbání se daňovým povinnostem a agresivního daňového plánování dochází každoročně ke ztrátě potenciálního daňového příjmu v odhadované výši 1 bilionu EUR, což představuje přibližně 2 000 EUR na každého evropského občana za rok. Evropský parlament dnes současně vyzval členské státy EU k účinnějšímu boji proti daňovým rájům.
   
"Boj proti daňovým únikům je i bojem za udržitelné veřejné finance a dostupné veřejné služby. Prostředky z daňových úniků by například pokryly veškeré veřejné výdaje na zdravotnictví v členských státech EU. To ukazuje na neudržitelný rozsah tohoto problému. Členské státy musí brát boj proti daňovým únikům ve vší vážnosti. Opak by byl výsměchem všem poctivým daňovým poplatníkům v Evropě. Selhávající politika rozpočtových škrtů v Evropě má jasnou alternativu," říká poslankyně Evropského parlamentu, Olga Sehnalová (ČSSD, S&D).
 
 Součástí odhlasovaných opatření je dále návrh na vznik společné definice daňových rájů a jejich černé listiny do konce roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.