TOP 09: O Rathovi veřejně ano, s „doprovodem“ jen k imunitě

31.05.2012 4:31

Poslanecký klub TOP 09 souhlasí s otevřeným jednáním sněmovny o vydání poslance Davida Ratha k trestnímu stíhání. Poslanci TOP 09 souhlasí také s tím, aby byli přítomni zaměstnanci vězeňské služby.

TOP 09: O Rathovi veřejně ano, s „doprovodem“ jen k imunitě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

U ostatních bodů z programu červnové schůze sněmovny, které se netýkají imunity poslance Ratha, ale rozhodně odmítají účast ozbrojeného doprovodu vazebně stíhaného poslance na půdě sněmovny. Navrhnou plénu, aby se o přítomnosti hostujících osob u jednotlivých bodů hlasovalo odděleně.

„Poslanec David Rath má právo se účastnit schůze sněmovny. Vycházíme z ústavy, a pokud mu to umožní orgány v trestním řízení, respektujeme to. Chceme otevřené jednání, nechceme nic skrývat,“ říká předseda klubu Petr Gazdík.

O tom, že David Rath může být přítomný na schůzi sněmovny, už rozhodl dozorující státní zástupce. Poslanec se odmítá vzdát poslaneckého mandátu, jeho imunita a práva tedy stále platí. Na sněmovně je tak pouze a jedině rozhodnout, zda bude jednání komory k vydání poslance s jeho účastí veřejné či nikoliv.

Petr Gazdík

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…