Zimola: Galerie nebo škola potřebuje odborníky, ne politicky angažované kamarády

31.05.2012 11:21

ODS už není tak pevná v kramflecích a zjevně neví kudy kam.

Zimola: Galerie nebo škola potřebuje odborníky, ne politicky angažované kamarády
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Ztrácí své pozice a divit se tomu nemůže. Asocialita je ji vlastní a apolitičnost zcela cizí. To je i případ politicky motivovaných výpadů některých vysoce postavených členů ODS z minulých dnů. Partaj „modrých orlů“ zjevně nechápe, že doba, kdy si posty přehazovali modří mezi modrými, je pryč, a že přišla doba, kdy může významnou funkci obsadit i člověk jiný, třeba i politicky nijak nezabarvený. Prostě jen odborník.

Kolikrát jsme to už z úst představitelů ODS i některých novinářů slyšeli! ČSSD prý nahrazuje odborníky svými lidmi, jedná se o jejich likvidaci a tím i likvidaci dosavadního zdárného chodu jimi řízených organizací! Že je to lež jak věž, dokazují fakta. Ani v jednom případě, kdy došlo ke změně vedoucího nebo ředitele, nedošlo ke zhoršení situace, ba právě naopak se vztahy pročistily a zaměstnanci si po „době temna“ oddychli. Ani v jednom případě nebyl ředitel vybrán na základě své stranické knížky, ale jen a jen svých odborných kvalit. Naopak, ti, kteří se vnutili do výběrových komisí, protěžovali své stranické soudruhy, o čemž svědčí právě případy z Alšovy jihočeské galerie nebo gymnázií v Českém Krumlově a Prachaticích.

Odmítám podezření a předvolební útoky všech, kteří se k něčemu podobnému sníží. Vyzývám je, aby svá tvrzení vždy opírali o fakta, nikoli domněnky. Noví ředitelé Alšovy jihočeské galerie nebo středních škol nejsou žádnými protěžovanými exponenty sociální demokracie, ale osobnosti schopné významně přispět ke zlepšení kreditu jimi vedených organizací. Snad se jim to, navzdory silnému odporu ODS, podporovaného některými deníky, podaří.

Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.