Fialův zásadní úkol. Teď se ukáže, jak to s námi politici myslí. Nespoléhat na ně. Za svobodu se musí bojovat, říká docent Ševčík

31.12.2021 13:06 | Rozhovor

SVĚT KRIZE A NADĚJE Většina médií a politiků na světě podlehla iluzím o covidu, myslí si ekonom Miroslav Ševčík. Přináší výčet zranění, které česká společnost utrpěla vlivem covidových omezení. Trvalé škody zůstaly na ekonomice, ale také třeba na dětech. Po volbách zde zůstal zhruba milion voličů, jejichž hlas není ve Sněmovně zastoupen, varuje Ševčík, který od nové vlády nečeká zázraky a poukazuje na neodbornost mnoha z jejích členů. Rok 2022 se pak ponese ve znamení velkého boje o Green Deal. Podle Ševčíka se ukáže, jak to s námi politici myslí.

Fialův zásadní úkol. Teď se ukáže, jak to s námi politici myslí. Nespoléhat na ně. Za svobodu se musí bojovat, říká docent Ševčík
Foto: Repro NF VŠE
Popisek: Proděkan pro studium NF VŠE Miroslav Ševčík

Rok 2021 jsme začínali s neprodyšně uzavřenou zemí. Překvapil nás nakonec příjemně, či spíše opačně?

Myslím si, že každého z nás překvapil jinak. Covidoví alarmisté roztáčeli hysterii do nejvyšších otáček a zajisté nejsou spokojeni s rozsahem lockdownů, uzávěr ekonomik a s počtem nahnaných kusů na očkování.

Normálně a se selským rozumem uvažující občané jsou překvapeni, k jaké stádnosti byla velká část obyvatelstva dohnána aktivistickými, alarmistickými a pandemiokracií zneužívanými sdělovacími prostředky. Mnozí nechápou, že přestože jsou různé očkovací preparáty (z lékařského hlediska se ani nedá hovořit o vakcínách)  používány teprve v experimentálním procesu, vnucují se již i malým dětem. Nejenom, že neproběhly obvyklé dlouholeté (6 – 10 let trvající) ověřovací procesy vedlejších dopadů použití těchto tzv. vakcín, ale neproběhly ani výzkumy spojené s pitvami mrtvých, kteří zemřeli s covidem či na covid i po použití dvou, případně i tří očkovacích dávek. Za mnohé nebožtíky tak nese odpovědnost část, zdůrazňuji slovo část pseudovědecké lékařské chátry napojené na monopolistické farmaceutické firmy, které bezostyšně zneužívají svého postavení. Nedá se než souhlasit s autory vědecké práce Pravda o COVIDU-19, Dr. Josephem Mercolou, Ronniem Cumminsem a Robertem F. Kennedym jr., kteří ve svém díle na str. 156 mimo jiné konstatují: „ Slepě důvěřovat velkým farmaceutickým firmám by mohla být jedna z nejhorších chyb vašeho života. Farmaceutický průmysl a vládní úředníci ve zdravotnictví od vás očekávají, že budete slepě věřit tomu, že vyvinuli bezpečnou a účinnou vakcínu proti COVIDU 19, přestože vypustili více než šest let důležitého testování a navzdory tomu, že ve skutečnosti nebylo provedeno žádné posouzení bezpečnosti z dlouhodobého hlediska. Farmaceutické společnosti mají dlouhou historii podvodného a nemorálního jednání a za své zločiny platí pokuty v řádu desítek miliard dolarů……Říci, že důvěřovat těmto usvědčeným zločineckým organizacím je chyba, by bylo ostudně slabé vyjádření.“

Překvapilo mě, že se nechala významná masa obyvatelstva zmanipulovat a uvěřila politickým proklamacím podpořených lékařskými prostituty porušujících Hippokratovu přísahu k přesvědčení o jakýchsi tečkách, o vše řešících pseudovakcínách a věří mediokratickým manipulátorům. Teď je nutný návrat k používání zdravého selského rozumu.

Co si naše společnost odnesla z těchto uzávěr, zákazů vycházení, atd.?

Rozpolcení, rozdělení, nejenom napříč společností, ale i napříč rodinami, přáteli a pracovními kolektivy. Zvýšilo se odcizení a netolerance odlišných názorů. V neposlední řadě došlo u mnohých ke ztrátě pracovních návyků, a to nejenom u dětí, ale i u dospělých. Došlo k bezprecedentnímu narušení tržních struktur a k poškození dodavatelsko-odběratelských vztahů. V neposlední řadě se objevují situace typické pro nedostatkové ekonomiky, které na našem teritoriu známe z období budování socialismu a komunismu. Projevuje se to nedostatkem teď už vysokého počtu položek zboží, ale i služeb. Nabídka nestačí poptávce. A netýká se to jen čipů pro automobilový průmysl, ale téměř všeho stavebního materiálu, vybrané elektroniky, automobilů, zemědělských produktů, strojírenských produktů atd.

Byla nám slibována tečka za covidem, místo toho se vzájemně napadají očkovaní a neočkovaní, současně je jasné, že je nutná třetí, třeba i čtvrtá dávka očkování. Část vědců poukazuje na nutnost uznávání protilátek. Proč nenastala ona tečka?

Naprostá většina médií a politiků téměř ve všech zemích světa podlehla iluzím, které vytvářeli pseudovědci a mediokratičtí vykladači blaha lidstva. Místo konkrétních závěrů z datových souborů se používaly zcela nesmyslné matematické modely covidových hysteriků a posluhovačů (v ČR např. skupina MeNNSES – Meziresortní neodborná normalizační skupina pro epidemiologické situace). U nás to byl Semafor, PES, Tečka atd. Tečka nemohla nastat, protože se vycházelo z chybných údajů, nevědeckých přístupů, a opomíjely se názory opravdových vědců, v ČR např. prof. Berana, prof. Thona a dalších.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Marek Korejs

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…