Aš: Do údržby sportovišť a podpory sportujících jde ročně kolem 15 miliónů korun

03.10.2019 12:49

Rada města Aše na pondělní schůzi (30. 9.) doporučila zastupitelstvu schválit plán rozvoje sportu v Aši na roky 2019 – 2023. Existenci dokumentu obcím ukládá zákon č. 230/2016 Sb., o podpoře sportu.

Aš: Do údržby sportovišť a podpory sportujících jde ročně kolem 15 miliónů korun
Foto: wikipedia
Popisek:

Koncepce, předložená nyní do rady města, mj. konstatuje stávající možnosti sportovního vyžití v Aši. V seznamu je dohromady 26 sportovních zařízení na provozování různých sportovních disciplín, ať už ve vlastnictví města či soukromých subjektů. Sportovních a tělovýchovných klubů, spolků a jiných organizací se vztahem ke sportu je v Aši celkem 25.

V materiálu se uvádí základní problémy v oblasti sportu. Těmi je potřeba investic do obnovy sportovišť ve střednědobém horizontu. Z finančně nejnáročnějších je zde zmiňována nutnost modernizace plaveckého bazénu, rekonstrukce fotbalového areálu Střelnice, výstavba nové tělocvičny místo již dožívající tělocvičny Keller, dovybavení kempu v areálu na vrchu Háj dalšími chatkami a zajištění nového zdroje vody na zasněžování sjezdových tratí v lyžařském areálu.

Materiál konstatuje, že město Aš sport podporuje nejen výstavbou (např. v roce 2010 nový areál na vrchu Háj, v roce 2015 nová kuželna, postupně přebudovaná tělocvična v ul. Gustava Geipela, v roce 2014 nová školní hřiště u ZŠ Hlávkova a ZŠ Okružní, atd.) a udržováním sportovišť. Má také propracovaný systém finanční podpory sportu v rámci Fondu celoroční činnosti, grantového systému a individuálních dotací.

Dle tohoto zdroje bylo v roce 2017 do oblasti sportu v Aši směřováno dohromady 16 miliónů korun, loni 15,3 a pro letošní rok je rozpočtováno 14,5 miliónu korun, přičemž významným zdrojem financí jsou výnosy daně z hazardních her.

Budoucnost sportu v Aši koncepce vidí v udržování a rozvoji stávajících možností a podpoře pěší a cykloturistiky jako součásti nabídky v rámci rozvoje cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…