Beroun: Bazén opět zabodoval, uspěl v soutěži Stavba roku Středočeského kraje

02.10.2021 15:59 | Tisková zpráva

Bazén opět zabodoval. Nově zrekonstruované venkovní koupaliště na Velkém sídlišti totiž ocenila odborná porota v rámci soutěže Stavba roku Středočeského kraje. Radní Irena Mastná tak při slavnostním vyhlašování převzala ve čtvrtek 30. září Zvláštní cenu za udržitelnou koncepci města.

Beroun: Bazén opět zabodoval, uspěl v soutěži Stavba roku Středočeského kraje
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Pro Beroun je to již druhé ocenění přestavby venkovního koupaliště. V minulém roce totiž tento projekt zvítězil v kategorii Sport a veřejné zdraví v celostátní soutěži Komunální projetu roku 2020.

„Vedení města si těchto odborných ocenění velmi váží. Úspěch v rámci stavby roku Středočeského kraje je pro nás dalším impulzem, že jdeme správnou cestou. Název ocenění potvrzuje naši snahu: chceme pro město pracovat tak, aby koncepce jeho rozvoje byla udržitelná a přínosná pro naše občany,“ reagoval místostarosta Michal Mišina.

Bezmála čtyřicet let staré venkovní koupaliště na Velkém sídlišti začalo město Beroun modernizovat v roce 2019. V průběhu 1. a 2. etapy postupně vznikl nový bazén se čtyřmi plaveckými drahami a relaxační částí, dětské brouzdaliště s herními prvky, došlo k výměně dlažby a nechybí ani kvalitní travnatá plocha. Všechny bazénové prvky jsou z nerezového materiálu. Pro maminky s dětmi je připravena místnost s přebalovacím pultem a mikrovlnnou troubou. Tato rekonstrukce si zatím z městského rozpočtu vyžádala 42 milionů korun.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

„Venkovní koupaliště jsme zrekonstruovali z vlastních prostředků. I přes finanční náročnost rekonstrukce a sezónní provoz je potřeba zohlednit, že se koupaliště nachází uprostřed Velkého sídliště, které je nejlidnatější částí celého města a žije zde hodně rodin s malými dětmi. Koupaliště má své nezastupitelné místo v prázdninové nabídce volnočasových aktivit zdejších obyvatel,“ uvedla starostka Soňa Chalupová. Dodejme, že provozovatelem tohoto areálu je Berounská sportovní s. r. o.

V samotné soutěži Stavba roku Středočeského kraje si Beroun odnesl několik ocenění i v minulosti. Úspěšný byl například se stavbou Muzea berounské keramiky nebo rekonstrukcí Mateřské školy Pod Homolkou.

V letošním roce Beroun kromě zmíněného venkovního koupaliště zaslal do soutěže i rekonstrukci a přístavbu ZŠ Beroun – Závodí, což podtrhuje význam letošního ocenění. Právě volný čas a školství jsou pro udržitelnou koncepci města důležitým faktorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…